Pratite nas

Borilački sportovi

Jelena dobila nagradu Podgorice, Omladinac dominirao

Foto: Ksenija Miličković

Karatistkinja Jelena Maksimović najbolji je sportista Podgorice u 2021. godini, u tradicionalnom izboru Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Maksimović je u godini na izmaku osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poreču, u kategoriji do 55 kilograma.

“Velika mi je čast i privilegija što sam proglašena za najbolju. Zahvalna sam svima koji su procijenili da treba da dobijem nagradu. Drago mi je da su priznanja dobili i moj trener i klub. Dokazali smo kvalitet”, kazala je Maksimović.

Za najbolji klub proglašen je Karate klub Omladinac, a iz tog karate kluba dolazi i trener godine Žarko Raković.

Najperspektivnije sportistkinje Glavnog grada (djevojčice rođene 2005. godine i mlađi) su Una Raković (KK Omladinac), Jelena Miladinović (KK Omladinac), Helena Backović (KK Omladinac), Jovana Savković (ŽKK Budućnost Bemax), Nađa Drobnjak (ŽKK Budućnost Bemax) i Anđela Borilović (ŽRK Budućnost Bemax).

Gradonačelnik Ivan Vuković podsjetio je da Glavni grad duže od dvije decenije organizuje proglašenje najboljih sportista i da svaku godinu, pa i 2021. koja će se zbog svih izazova pamtiti kao jedna od najtežih, završđava na lijep način

„Ove godine, osim što je Podgorica bila domaćin brojnih međunarodnih takmičenja, doživjeli smo da imamo određeni broj predstavnika na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama i da zahvaljujući sportsitima u Glavni grad stigne još medalja sa nacionalnih, regionalnih, evropskih i svjetskih takmičenja“, rekao je Vuković.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Borilački sportovi