Pratite nas

Rukomet

Vatrene „lavice“ slomile uporne Njemice i osigurale put u Skoplje

FOTO EHF/kolektiffimages

“Lavice” su upisale drugu pobjedu u grupi D i, ako se ne dogodi iznenađenje u posljednjem kolu, ispuniće dva cilja koja su imala pred početak Evropskog prvenstva i mečeve u Podgorici.

Crnogorske rukometašice savladale su Njemačku 29:25 i trebalo bi da prenesu četiri boda u Skoplje, gdje se igra druga fazu takmičenja, čime bi automatski bile ozbiljne kandidatkinje za plasman u polufinale.

Na zatvaranju grupne faze u srijedu igraju protiv Poljske.

Nakon euforične pobjede nad Španijom na startu, “lavice” su, nošene dobrim odbranama Marte Batinović, do prednosti protiv Njemačke došle rano, serijom 3:0 su povele 6:3, ali njemački mentalitet je takav da nema predaje.

Njemice nisu dozvolile Crnoj Gori da uđe u nezadrživi ritam, da ih „proguta“ atmosfera na tribinama, ali ni da se ugroze prednost našeg tima, koji je do poluvremena održavao plus tri.

Sami početak nastavka pripao je gošćama, koje su brzo prišle na samo gol zaostatka, a zatim i do izjednačenja (16:16, 17:17) , dok su „lavice“ izgubile napadačku mirnoću i ušle u mini-seriju grešaka.

U odbrani su djelovale bolje, posebno kada su rivalke imale pozicioni napad, zaustavile su nalet Njemica, a pronašle pukotine u njihovoj defanzivi, čim su počele da igraju strpljivije i preciznije.

Nakon briljantne asistencije razigrane Itane Grbić i maestralnog loba Jovanke Radičević ponovo su stekle tri gola prednosti (20:17) na 16 minuta do kraja meča.

Vjerovatno i posljednju nadu Njemačkoj da će u grotlu Morače uspjeti da se još jednom vrati u meč ugasila je Batinović, koja je kod 23:20 odbranila sedmerac Grisels, a u narednom napadu Ivona Pavićević je pogodila za 24:20.

Opasna Emili Bolk nije dozvolila opuštanje, ali su djevojke Bojane Popović zadržale snagu i koncentraciju da odbrane teško stečenu zalihu…

Tačku su stavile Radičević za 27:23, Batinović novom odbranom, i Đina Malović za 28:23… Slavlje je dva minuta prije kraja meča moglo da počne…

Devet golova postigla je Đina Jauković, po četiri Ivona Pavićević, Đina Malović i Itana Grbić, po tri Jovanka Radičević i Milena Raičević, koja je proglašena za najbolju igračicu meča.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet