Pratite nas

Rukomet

„Lavice“ se spremaju za „finale“, Bojana: Mi moramo da sanjamo…

FOTO EHF/kolektiffimages

Pobjede Njemačke nad Holandije i Rumunije nad Španijom – i vrata polufinala su se odrškrinule za lavice.

Prva meč lopta je u nedjelju od 20 i 30, najteža, protiv moćne Francuske, koja je u prvoj rundi takođe slavila tri puta.

Kalkulacije, međutim, ne zanimaju selektorku Bojanu Popović, iako pogled na tabelu uoči derbija govori sve – ko pobjedi, biće na milimetar od završnice.

“Mi moramo da se bavimo sobom, nama je najvažnija utakmica Francuskom, pa sa Rumunijom i Holandijom. Da bi ekipa imala dobar ritam mora da igra bolje iz meča u meč i pravi atmosferu i energiju za ono što slijedi. Ne bavimo se kalkulacijama, već samo Francuskom i utakmicom koja je za nas finale”, ističe selektorka.

A kad je već sav fokus na Francuskoj – o kakvom je timu riječ dobro se zna u rukometnim krugovima. Konstantno u vrhu, sa olimpijskim zlatom iz Tokija…

“Jedna teška utakmica nas očekuje i fizički i trkački, ali bilo je i takvih mečeva u Podgorici, i protiv Njemačke i Španije. Spremni čekamo Francusku, iskreno se nadam da ćemo da podignemo nivo i da ono što Francuskinje najviše vole – lake golove – da ćemo da spriječimo na najbolji mogući naćin”, ističe Bojana.

“Lavice” su se u Podgorici nakupile samopouzdanja i pozitivne energije, ali su i realne – do tri pobjede su ih, pored dobre igre, nosili i navijači. Tek kada su smireno analizirale mečeve vidjele su da ima dosta toga da se poboljša, a da postoji potencijal da se dođe do većeg nivoa.

“Mnogo toga nije funkcionisalo u napadu kako smo željeli, nismo izvukli sve iz bekovske linije. To mora da dođe u narednim utakmicama ako želimo rezultate kojima se nadamo. Imamo rezervi, a znamo da utakmica mora da se odigra na visokom odbrambenom nivou, ostalo će, vjerujem, doći samo”.

A nakon svega, i lijepih podgoričkih noći i lijepih pobjeda, te nakon rezultata koji idu na ruku Crnoj Gori – medalja se sada sanja otvorenih očiju. Ali, pritiska ne smije da bude, napominje selektorka Popović.

“Mi moramo da sanjamo, ali i da znamo da ima još velikih timova koje su duže u samom vrhu, a možda i spremnije za velike stvari. Mi želimo da izvučemo maksimum iz ove generacije, ali ne da ih opterećujemo, jer neke možda i nisu stasale za tu priču. Ali, ako dođemo u situaciju borićemo se do kraja. Neka, ipak, ide sve svojim tokom, ne možemo da upoređujemo generacije, ni vrijeme, neka ove djevojke svoje snove pokušaju da ostvare na svoj način”, zaključila je Popović.

Meč Crna Gora – Francuska igra se u nedjelju od 20. 30.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet