Pratite nas

Košarka

Budućnost bez Marije Leković napada Montanu

foto: KSCG

Košarašice Budućnost Bemaxa gostuju sjutra Montani u 8. kolu A grupe WABA lige.

Podgoričanke su jedine bez poraza u regionalnom takmičenju (5-0), dok je bugarski vicešampion u prethodnom kolu poražen od Zagreba, pa je na skoru 3-2, ali će upravo duel u Montani odlučiti borbu za prvo mjesto u grupi.

Oba tima su još ranije osigurala mjesto u Top8 fazi, ali baš zbog toga ovaj meč ima poseban značaj jer će se bodovi iz ovog susreta prenositi u narednu fazu.

-Gostujemo ekipi Montane koja je u posljednjem kolu iznenađujuće poražena u Zagrebu, zbog čega će vjerovatno sada pokušati da se vadi i vrati u neki pravi ritam. Sa druge strane, mi se vraćamo nakon reprezentativne pauze, tokom koje smo imali dva meča u domaćoj ligi, koja su nam koristila, a posebno meč sa Podgoricom da uđemo u takmičarski ritam – rekao je Vladan Radović, trener Budućnost Bemaxa.

Podgoričanke će biti znatno oslabljene – za Montanu nije otputovala plejmejkerka Marija Leković, prvi strijelac tima.

-Imamo veliki problem jer od utakmice Danska – Crna Gora van trenažnog procesa je Marija Leković, tako da neće moći da nam pomogne, što je veliki hendikep za nas. Ali, kao i uvijek idemo da damo maksimum, a da li će to biti dovoljno za trijumf, ostaje da vidimo – dodao je Radović.

Utakmica u dvorani ,,Mladost“ igra se sa početkom u 17 časova.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka