Pratite nas

Intervju

Anđela, naša najmlađa olimpijka, ima dvije želje: Da probije granicu od minut i upozna Majkla Felpsa

Malo je sportista koji sa 18 godina dođu do Olimpijskih igara.

Anđela Antunović je jedna od njih, a u Tokiju će biti i najmlađi član crnogorskog olimpijskog tima.

Anđela će plivati na 100 metara slobodnim stilom, nakon što je dobila specijalnu pozivnicu Svjetske plivačke federacije (FINA).

„Još sam uzbuđena, emocije se nisu slegle, iako sam sada već prije tri dana zvanično postala olimpijka“, kaže za Sportfem mlada Novljanka.

Poziv za nastup na Igrama je, kaže, očekivala…

„Čim sam učestvovala na Svjetskom prvenstvu prije dvije godine znala sam da će doći poziv. Ali, tek kada se to dogodilo postala sam svjesna kakva je to čast i šta to zapravo znači. Vratila sam film i shvatila da sam za taj trenutak radila, trenirala i živjela sportski san“.

Anđela se plivanjem bavi već 12 godina, a počela je slučajno…

„Nisam htjela da treniram plivanje, ali počela sam uz stariju sestru, koja je imala nekih problema sa kičmom. Ona je prestala, ja ostala i zavoljela“.

Herceg Novi je, može se reći, olimpijski grad – koliko se samo olimpijaca stvaralo u biseru Boke decenijama unazad, mnogo će ih biti i u Tokiju. Anđela, Danka Kovinić, Milivoj Dukić, vaterpolisti…

„To je stvarno fenomen, tako mali grad, a tako mnogo vrhunskih sportista. U Novom se zaista mnogo djece bavi raznim sportovima, tako je oduvijek… Rad, talenat, genetika i dođe se do nekih visina“, ističe Anđela.

U Tokiju će osjetiti kako je biti dio sportske elite…

„Jedva čekam da dođem, jedva čekam otvaranje, vidjela sam uniforme – predivne su. Ne mogu da opišem koliko sam srećna“.

Ambicije su joj prilično jasne…

„Priznajem da malo stagniram u rezultatima u posljednje vrijeme, ali ide na bolje. Moj cilj u Tokiju je da plivam moje najbolje vrijeme na 100 metara – odnosno da plivam za manje od minut“.

Ima i jednu sportsko-privatnu želju.

„Da upoznam Majkla Felpsa. Biće u Tokiju, koliko znam, kao trener. On je plivački fenomen, idol“, priznaje Anđela.

Plivanje – zdrav i takmičarski sport

Plivanje nije sport broj 1 ni u Novom, ni na primorju, nije razvijeno ni u Podgorici i Nikšiću.

„Mi zaista imamo dobre uslove, možemo da radimo i zimi i ljeti. Jeste da nas je ova situacija poremetila, da jedno vrijeme nismo mogli na bazene, ali smo vježbali individualno. Sada se to normalizovalo, otvorio mi se i Škver, pa je sve ljepše i lakše, a i motiv moj je ogroman – da što spremnija odem u Tokio. Što se tiče popularnosti plivanja, smatram da može dosta da se radi po tom pitanju. I planiram da radim na tome. Sada ću da upišem DIF u Nikšiću, da nastavim da se takmičim, ali i da počnem u dogledno vrijeme da radim sa djecom. U svakom slučaju, da ostanem u plivanju, jer je to, prije svega, izuzetno zdrav sport, a i takmičarski veoma izazovan“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju