Pratite nas

Rukomet

„Deža vi“ bivšeg selektora Crne Gore: Tražili su da prvi trening počne u 6.30 ujutro…

Rasmusen; Foto KHF

Kim Rasmusen je 2021. godine sa funkcije selektora odveo žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore na Olimpijske igre u Tokio, ali RSCG sa njim nije nastavio saradnju nakon tog uspjeha.

Danac je skoro dvije godine kasnije doživio “deža vi”.

Uprkos stopostotnom učinku, neće nastaviti da radi kao selektor Južne Koreje.

Nacionalni tim je sa njim na klupi pobijedio u svih 16 mečeva, ali očito nije sve bilo idealno, tako da mu ugovor nije produžen. .

Ramusen je razloge rastanka pokušao da objasni na svojoj Instagram stranici.

“Ne mogu da objasnim zašto se neke stvari dešavaju, sreća ili loša sreća, dobro ili loše, pošteno ili nepravedno, ali moje vrijeme u Južnoj Koreji je isteklo. Moj osmomjesečni ugovor je završen i ne produžavamo ga. Ovakve stvari su uvijek razočaravajuće, ali zaista je bilo teško raditi u kulturološkim razlikama. Uvijek štitim svoje igrače. Želim da uvek ostanu u formi, ali i da smanje rizik od povreda…

Više volim jedan ili dva kratka i intenzivna treninga dnevno u odnosu na duge i manje intenzivne treninge. Dakle, kada su nas zamolili da radimo tri treninga dnevno, prvi koji bi počinjao u 6.30 ujutro i trajao dva do tri sata, moji saradnici i ja smo pitali – zašto?

Studije dokazuju da kvalitet nadmašuje kvantitet… To nije bilo lako da prihvati kultura, koja je uvijek trenirala mnogo više od evropske. Pa ipak, kada smo došli ovdje, čak su pitali zašto nas je Evropa zaobišla u posljednjih deset godina, šta vi radite, a šta mi griješimo?

Kada smo vidjeli brojne povrede leđa, koljena i skočnih zglobova, učinili smo sve da zaštitimo igrače. Nije bilo važno što smo odigrali 16 utakmica i pobijedili sve, uključujući tri protiv najvećeg rivala Japana. Nismo imali nikakve povrede od umora tokom rada, stare igračice smo zamijenili mladima, kako su oni htjeli, ali to ipak nije bilo dovoljno dobro. Pitao sam se šta drugo možemo da uradimo? Ali, bilo je sjajno iskustvo osjetiti ukus ove kulture. Igračice su vrijedno radile i zemlja je nevjerovatna. Priča je gotova, ali drago mi je što sam imao ovaj izazov”, napisao je Rasmusen.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet