Pratite nas

Rukomet

Bojana zadovoljnija: Odigrale smo mnogo bolje nego protiv Mađarske

foto: Stefan Ivanović

Bojana Popović bila je zadovoljnija nakon meča sa Brazilom, nego što je to bio slučaj poslije duela sa Mađarskom.

Naše djevojke su poražene 22:21, ali je bio vidljiv napredak u igri.

„Značajna provjera je iza nas, odigrale smo u boljem ritmu nego juče. Doduše, početak utakmice nije bio kakav smo željele, ponovo je bilo dosta tehničkih grešaka, ali smo od osmog minuta stabilizovali redove i u preostala 53 primili 15 golova od Brazila. Pokušale smo da držimo tempo tokom čitave utakmice, sa dosta tranzicije, ali u tom trčanju je bio veći broj tehničkih grešaka. Na tome radimo, treniramo, želimo da ubrzamo igru i sve će da slegnne kad bude trebalo“, rekla je Bojana.

Defanziva je odradila svoj posao na pravi način.

„Odbrana je bila na odličnom nivou tokom čitave utaklmice, imale smo kontrolu. Uglavnom smo igrale 6-0 odbranu, manje 5-1, koju ćemo možda i više da koristimo. Golmani, tj. Marina koja je branila svih 60 minuta, ponovo su bili odlični. Ove dvije utakmice su nam dale putokaz šta i kako bi trebalo da odradimo, najvažnije je da su djevojke prošle kroz dva važna meča i vidjele su koliko još moraju da rade.“

Legendarna rukometašica uvjerena je da će ekipa u odličnom stanju dočekati Olimpijske igre.

„Fizička sprema i tempo koji smo držale je pokazao da smo na dobrom putu i da će za ovih 15 dana biti na boljem nivou. Važno je da smo probali dosta toga, svi zdravi završili turnir i idemo dalje u završnu fazu priprema pred odlazak 15. jula“, zaključila je Bojana Popović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet