Pratite nas

Rukomet

Čast mi je što sam dio ove ekipe, jedva čekamo da počnu Olimpijske igre

Anastasija Babović je jedna od ukupno devet “lavica” koje će prvi put u karijeri imati priliku da osjete čari Olimpijskih igara.

„Lavice“ u četvrtak putuju za Tokio, a prvi meč na Igrama će odigrati 25. jula protiv Angole.

“Samo još nekoliko dana nas dijeli od odlaska na Olimpijske igre. Kao i svake pripreme – naporne su, trenira se puno, ali smo svjesne za šta se spremamo, imamo jasan cilj i onda nam ništa ne predstavlja problem”, rekla je Anastasija za CdM.

Crna Gora je izgubila oba kontrolna meča u Šiofoku, od Mađarske i Brazila, ali to nije uticalo na atmoferu u ekipi…Naprotiv, djevojke rade još jače kako bi što spremnije dočekale iskušenja u Tokiju.

“Atmosfera je jako dobra, za sada smo jako zadovoljne kako sve ide. Lagala bih kad bih rekla da se duboko u sebi ne nadamo nekoj medalji, kao profesionalcu to mi je najveća želja, ali opet smo svjesne toga gdje idemo i da će biti jako teška svaka utakmica. Idemo korak po korak tj. utakmicu po utakmicu, pa ćemo na kraju vidjeti koliko možemo i dokle ćemo stići”, istakla je Babović.

Anastasija je imala svega 11 godina kada je Crna Gora osvojila prvu i zasad jedinu olimpijsku medalju. Nepunu deceniju kasnije, dio je kolektiva koji takođe ima visoke ambicije.

“U rukometu sam od pete godine, počela sam da treniram iz ljubavi prema lopti. Kako su se nizali uspjesi naše reprezentacije i kluba Budućnost, dobijala sam samo još veću želju i motivaciju da jednog dana budem baš ja ona koje ce ići i boriti se zajedno sa ekipom da napravimo još neki uspjeh. Kao da je juče bilo kada sam sa Olimpijade iz Londona dočekivala neke od sadašnjih saigračica… Velika je čast što imam priliku da idem i budem dio ekipe u kojoj su te cure”, rekla je Babović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet