Pratite nas

Tenis

Anja blista u Americi: Naša teniserka izabrana za najbolju sportistkinju i studentkinju mjeseca prestižnog koledža

Anja Drašković

Mlada nada tenisa i crnogorskog sporta, Anja Drašković, blista na koledžu VCU u Ričmondu, u Sjedinjenim Američkim Državama.

Anja je prethodnog mjeseca proglašena za najbolju sportistkinju i studentkinju imenovane akademije – koledža. Princip takmičenja zasniva se na ekipnom bodovanju širom Amerike i u zavisnosti od uspjeha zavisi i visina budžeta njenog tima. Anja je tokom prethodnog dvogodišnjeg perioda dala znatan doprinos, što govori i priznanje koje je osvojila.

Mlada nada crnogorskog tenisa je opravdala ugovor koji je potpisala sa prestižnim koledžom.

„Priznanje za najboljeg studenta-sportistu mjeseca ima veliki značaj za mene iz razloga što dobiti takvu vrstu priznanja među ostalih hiljadu studenta-sportista daje dodatni vjetar u leđa, motivaciju, i znak da se veliki rad nagrađuje. Ovo je moja druga završena godina koledža, prva kao kapiten tima, i mogu sa sigurnošću da kazem da je dolazak u Ameriku bila veoma pametna odluka“, rekla je Anja.

Izuzetno je zadovoljna uslovima za trening i napredak.

„Treninzi su veoma intenzivni, dobro isplanirani, i omogućavaju svakom igraču da se individualno usavršava. Studiram psihologiju i planiram da usavršim sportsku psihlogoiju u naredne dvije godine, ali nakon toga želim da se takmičim profesionalno i da predstavljam Crnu Goru u najboljem svjetlu“, dodala je Anja Drašković.

Da podsjetimo, Anja je kao mlada nada sa samo 12 godina svoje usavršavanje nastavila u Beogradu na akademiji Tipsarević, a kasnije i kao solo igračica. Ona je na profesionalnom turniru u Egiptu skrenula pažnju na sebe, gdje joj je ponuđeno da nastavi sa sportom i studiranjem na VCU koledžu – akademiji u SAD.

Anja je sa 14 godina postala član ženske teniske reprezentacije Crne Gore i rame uz rame sa seniorima odmjeravala snagu na terenu, a pri tome osvojila ukupno 84 turnira u zemlji i inostranstvu.

Anjin rezultat dokazuje da Crna Gora ima talente, ali da je za uspjeh u bijelom sportu, pored mukotrpnog rada i discipline, neophodna i podrška države.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Tenis