Pratite nas

Fudbal

Marija Ana pokazuje kako se sa Balkana može doći do visina: Mlada fudbalerka „pojačala“ ugovor u Interu

Marija Ana Milinković; Foto Inter

Mlada BIH fudbalerka Marija Ana Milinković jedna je od najboljih mladih igračica Evrope, a danas je revidirala svoj postojeći ugovor sa milanskim Interom i postala je jedna od najplaćenijih igračica ikada sa prostora Balkana. Novi trogodišnji ugovor sa italijanskim gigantom je potvrda njenog fantastičnog talenta.

„Presrećna sam. Za mene je ovo dodatna motivacija da nastavim da se i dalje dokazujem. Znam da mogu još više i još bolje. Od trenutka kada sam stigla u Milano, sve je išlo tako brzo. Uživam u svakoj utakmici i osjećam da sam deo nečeg velikog“, zadovoljna je Marija.

Inter je u prvom kolu, sa njom kao komandantom odbrane, pregazio Sampdoriju sa 5:0. Izgleda da je ove sezone Inter jedan od ozbiljnih kandidata za titulu u Italiji…

„Ove sezone smo zaista u odličnoj formi i mislim da imamo sve što je potrebno da se borimo za titulu. Na terenu se osjećam odlično, posebno uz podršku saigračica i stručnog štaba, što mi daje dodatno samopouzdanje. Cilj nam je uvek borba za vrh tabele i ja ću uvek dati sve od sebe da Inter bude tamo gde zaslužuje,“ kaže Marija Milinković.

U Interu ne kriju zadovoljstvo zbog novog sporazuma sa Milinković. 

„Marija je već sada jedan od nosilaca naše ekipe. Od samog dolaska pokazala je nevjerovatan nivo posvećenosti i profesionalizma, što se jasno vidi na terenu. Svi u klubu je obožavamo kao osobu, a njena zrelost u igri i liderstvo daju nam sigurnost da će vrlo brzo postati jedna od najboljih evropskih igračica. Njena energija i želja za napredovanjem su nevjerovatne i sa njom smo uvjereni da smo na pravom putu ka velikim uspjesima,“ izjavio je Leonardo Bonomi, sportski direktor Intera.

A Marija je u kratkom vremenu donosila velike odluke.

„Zahvalna sam svima koji su bili uz mene na ovom putu. Svaki trener sa kojim sam radila pomogao mi je da napredujem kao igračica. Brat Milan je moj najveći oslonac i često je uz mene, dok su mi mama i tata ogromna i svakodnevna podrška. Takođe, posebnu zahvalnost dugujem mom agentu Darku Mariću. On je sjajan u svom poslu, vidi sve unaprijed, pa je i znao kako da me usmjeri čak i kada sama nisam bila sigurna da li sam spremna za preseljenje i život u inostranstvu. Njegova podrška i podrška porodice bile su ključne kada sam konačno riješila da se preselim u Italiju. Sve što se sada dešava potvrda je da smo napravili pravu odluku, i zbog toga sam neizmjerno srećna“, zaključila je reprezentativka BIH.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal