Pratite nas

Rukomet

Milena Raičević: Nevjerovatno sam srećna u Rapidu, vjerujem da su ovo moje dvije posljednje sezone na terenu

FOTO Sabin Malisevschi / Rapid Bucuresti

Rukometašice Rapida i Ludvigsburga odigraće derbi 3. kola Lige šampiona, u izboru EHF-a, koji je u najavi meča apostrofirao ulogu Milene Raičević u rumunskom timu.

“Meč kola, zakazan za nedjelju u 16 sati, obećava da će biti uzbudljiv, jer se ambiciozni Rapid bori protiv finaliste prošle sezone. Jedna od igračica koja će pokušati da napravi razliku na terenu je srednji bek Milena Raičević”, piše na sajtu EHF-a.

“Iskusna Crnogorka se pridružila Rapidu u decembru 2023. iz Budućnosti i nije mogla da pomogne ekipi u Ligi šampiona u nastavku sezone. Zato je novu sezonu dočekala sa osmijehom i pozitivnim stavom nakon što je ponovo mogla da igra u eliti Evrope”, navodi se.

“Nevjerovatno sam srećna u Rapidu, što je najvažnije. Kada ste zadovoljni i srećni, sve ostalo slijedi. Svi znaju zašto sam došla ovdje — klub odlično funkcioniše, imamo možda i najbolje navijača na svijetu i imam priliku da igram sa nevjerovatnim igračicama. Prošlo je dosta vremena od kada sam igrala u Ligi šampiona i čeznula sam za ovom energijom”, kazala je Milena.

Rapid je novu sezonu otvorio pobjedom protiv Budućnosti 32:27, u 2. kolu je igrao nerijšeno sa Vajpersom u Kristijansandu.

U Rumuniji je Rapid imao ne tako dobar početak, poražen je u obje utakmice u Superkupu, ali treneru Davidu Ginesti Montesu treba vremena da sastavi tim sa šest novih igračica.

„Iako početak u Rumuniji nije bio savršen, uspjeli smo da se vratimo na pravi put i dobro startujemo u Ligi šampiona. Ne možemo reći da smo tim koji će osvojiti trofej, ali ono što možemo da kažemo je da ćemo se boriti u svakoj utakmici do kraja. Da ćemo se truditi da napredujemo u svakoj utakmici i svaki put budemo bolje. Nagrada će doći, sigurna sam”, dodala je Milena, koja je do sada postigla četiri gola u LŠ i “savršeno se uklapa u Rapidovu slagalicu dok dijeli poziciju sa Estavanom Polman i Elizom Buzeski”.

Prošle sezone Rapid nije uspio da se plasira u plej-of, završio je na sedmom mjestu u grupi i bodom manje od FTC-a.

„Naš cilj je definitivno da dođemo do druge faze ove sezone. Međutim, svjesne smo da to neće biti lako. Grupa je teška sa nevjerovatnim timovima koji se bore za istu stvar i moramo da vjerujemo u sebe“, rekla je Raičević.

Raičevićeva je svoju 18. sezonu u Ligi šampiona dočekala u jednom od dva inostrana kluba u kojima je igrala tokom karijere. Osim sezone 2021/22 kada je bila članica turske Kastamone, cijelu karijeru je provela u Budućnosti do prelaska u Rumuniju.

Iako je zadovoljna, već gleda na kraj karijere kako bi ispunila svoje druge snove.

„Nije me briga za brojke, vi ćete bolje znati koja je ovo sezona u LŠ. Počela sam da igram rukomet iz ljubavi i želim da uživam u njemu koliko god mogu. Vjerujem da će ovo biti moje posljednje dvije godine na terenu, ali nikad ne reci nikad. Nekako bih volljela da to bude ovdje u Rapidu – bili su mi velika podrška kada sam mislila da mi se karijera bliži kraju“, zaključila je Raičević.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet