Pratite nas

Rukomet

Bojana nakon velikog boda: Napredujemo kao tim, sve djevojke su se borile

foto: Dejan Starčević

Zadovoljstvo u taboru Budućnosti nakon remija protiv Đera 23:23 u četvrtom kolu Lige šampiona za rukometašice.

Trenerica Bojana Popović je istakla da su njene izabranice pokazale kako se igra protiv najboljeg tima u Evropi, te da je remi timski rezultat do koga su došle zahvaljujući jakoj igri u odbrani i strpljivosti u napadu.

Ujedno to je i prvi bod za Budućnost u elitnom takmičenju ove sezone, nakon tri poraza.

„Jedino ovako može da se igra protiv Đera, jako u odbrani i strpljivo do šanse u napadu. Nemamo veliku rotaciju i teško je igrati svih 60 minuta u ovom ritmu. Hauge je odradila sjajan posao na golu, sve djevojke su se borile i ovo je timski rezultat. Pokazale smo da možemo da napredujemo i gradimo nešto u što vrjeujemo. Ako smo mogle da odigramo ovako protiv Đera, onda definitivno možemo protiv svakog tima u Ligi šampiona. U nekim utakmicama to uspijete da pokažete, u nekima ne, ali definitivno je da napredujemo kako sezona odmiče. Važno je da igračice podržavaju jedna drugu, tako se gradi samopouzdanje i podižu se individualno, a sve to donosi i rezultat čitavog tima“ kazala je Popović.

Jelena Radivojević je odigrala najbolji meč u dresu Budućnosti – sa sedam golova i isto toliko asistencija podsjetila je na najbolja izdanja u karijeri, zahvaljujući čemu je i dobila poziv upravo Đera da bude dio najvećeg kluba u Evropi u sezoni 2021/22.

„Ponosna sam na ekipu, igrala sam u Đeru i znam da u svakoj utakmici pružaju maksimum i žele pobjedu. Pokušale smo da ih usporimo koliko smo mogle, nijesmo puno mijenjale. Hauge je bila izvranredna na golu. Zaslužile smo ovaj bod“, istakla je Radivojević.

Budućnost će za sedam dana u „Morači“ ugostiti Ludvigzburg.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet