Pratite nas

Rukomet

Ivana je blistala protiv Đera: Nemam dilemu, ovo je moj najbolji meč u klupskoj karijeri

foto: Dejan Starčević

Ivana Godeč nema dilemu – utakmica protiv Đera najbolja je u njenoj dosadašnjoj klupskoj karijeri.

Nisu imale rješenje za našu sjajnu pivotkinju Mađarice, pa je dala šest golova u remiju „plavih“ protiv prvaka Evrope.

„Ako ne računam reprezentaciju, jer bronza sa EP nema cijenu i meč sa Francuskom, a s obzirom na to da kao mlađa nisam imala priliku da osjetim izazov i adrenalin, onda je definitivno ovo sa Đerom bio najveći klupski meč“, rekla je Ivana, a prenosi Pobjeda.

Nakon devet godina, Budućnost je uspjela da ostane neporažena u utakmici sa Đerom.

„Nismo mislile da će biti remi sa Đerom, ali nismo ni pošle na utakmicu da izgubimo deset golova. Imale smo cilj da rivalu pružimo dobar otpor i prezentujemo našu igru. Prije svega da zaustavimo tranziciju, da se brže vraćamo, a u napadu da igramo polako, sa što manje grešaka, do gol-šanse. Sve smo ispoštovale. Vidjele smo i neočekivana lica igračica Đera. A i dok sam bila na liniji, vidjela sam njihove poglede, čula šta pričaju i kao da su bile uzrujane. Osjetila se tenzija“, ističe Ivana.

Budućnost nije gubila koncentraciju u trenucima kada je Đer došao do tri gola prednosti.

„Nismo padale kod minusa iz razloga jer smo od prvog minuta bile skoncentrisane, sa fokusom na neke detalje za koje smo znale da imamo odgovor. Analizirali smo ih iako rade milion akcija na milion načina. Ali svele smo sve to na šest prostih akcija, vježbale, a na utakmici nijesmo ,,padale“ na neke njihove ,,prevare“. Jednostavno smo ih čitale, jer smo sve to očekivale“, kaže naša reprezentativka.

Ekipa je odlično pripremljena od stručnog štaba.

„Što se mene tiče, nisam imala dodatni pritisak. I Bojana nam je kazala da je ovo utakmica u kojoj se uživa i da je šansa da se pokažemo u najboljem svjetlu. Tako je bilo – ušle smo u meč bez pritiska i opušteno“, objasnila je Godeč.

Nada se da će navijači u sljedećim utakmicama u većem broju doći u „Moraču“.

„Navijači svakoj ekipi puno znače. Protiv Bresta ,,Morača“ je bila punija, ali loše smo odigrale i vidjeli ste kako je bilo sa Đerom. Ali navijanje je bilo sjajno. Mislim da je svako ko je bio mogao da se uvjeri kako igra najmlađa ekipa u Ligi šampiona“, zaključila je Ivana Godeč.

Budućnost sljedeći meč u elitnom takmičenju igra u nedjelju od 14 sati protiv Ludvigzburga, takođe u „Morači“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet