Pratite nas

Rukomet

Slavnom klubu izgleda da nema spasa, posljednji meč igra protiv Budućnosti?!

foto: EHF Champions league

Rukometni velikan iz Norveške Vajpers Kristijansand jednom je izbjegao bankrot i gašenje, a samo nekoliko mjeseci kasnije situacija je još gora – za dva dana klub mora da skupi 25 miliona norveških kruna (oko 2,2 miliona eura) kako bi izbjegao kraj.

Predsjednik kluba, Peter Gitmark, priznao je dugoročnu finansijsku neodgovornost, navodeći da je postojala neusklađenost između prihoda i rashoda, i da je klub predugo zavisio od vanrednih prihoda. Uprkos ranijim naporima, uključujući smanjenje plata igračicama i rekordnu prodaju Ane Vjahireve u Brest, ove mjere nisu bile dovoljne da stabilizuju klub.

Ukoliko Vajpers ne uspije da prikupi potrebna sredstva do petka, suočiće se sa trenutnim bankrotom, što bi rezultiralo izbacivanjem iz norveške lige i Lige šampiona!

Klub, zajedno sa svojim igračicama, sada traži pomoć od poslovne zajednice.

U februaru 2024. godine, spasilački paket u kojem je učestvovalo 15 kompanija pružio je privremeno olakšanje, ali finansijski problemi kluba i dalje traju. Sada, izazov prikupljanja 25 miliona kruna predstavlja posljednju slamku spasa kako bi klub preživio.

Bez pomoći, Vajpers bi mogao da odigra svoj posljednji meč u Ligi šampiona u subotu protiv Budućnosti, koja je minulog ljeta bila u istom problemu!

„Plata nije problem. Veliko pitanje je da li treba da počnemo da razmišljamo o traženju posla negdje drugo. Moja porodica i ja smo odlučili da budemo ovdje,“ izjavila je švedska zvijezda Jamina Roberts.

Kapitenka tima, Katrine Lunde, dala je očajničku izjavu:

„Cijela se tresem, uopšte nije zabavno. Razočarana sam, iako smo sve vrijeme dobijali informacije. Ipak, situacija se razvila mnogo drugačije nego što sam zamišljala. Nadam se rješenju, ali mnogo je to novca.“

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet