Pratite nas

Fudbal

Angelina Drešaj, kad se spoje talenat i ambicije: Želim da budem najbolja – na svijetu

Da bi neko bio uspješan u onome čime se bavi i šta voli, mora da bude ambiciozan prije svega. Da nešto želi i da je spreman da uradi sve da bi ostvario svoje ciljeve.

Dokle će ambicije da dosegnu, zavisi od mnogo faktora, ali ako ih nema – uzalud je sve.

Iako ima samo 14 godina i trenira sport, koji je u Crnoj Gori još u procesu razvoja i stvaranja tradicije, iako dolazi iz male sredine i države, Angelina Drešaj “puca” na visoko.

“Želim da postanem najbolja na svijetu”, kazala je Angelina nakon treninga koji je u opremi crnogorske selekcije obavila u Tivtu, u sklopu mini-kampa za kadetsku (U17) reprezentaciju.

“Volim fudbal, želim da napredujem, a mislim da sve što želiš možeš i da ostvariš ako si spreman da se potpuno posvetiš”, nastavila je Angelina.

Od kad zna za sebe igra fudbal.

“Od pete godine sam počela, uz brata, koji je trenirao i stalno gledao evropske utakmice. Tako sam i počela i ja, tako je počela ljubav prema fudbalu”.

Njen brat je ostvario reputaciju u crnogorskim okvirima – Džonatan Drešaj (22) je godinama standarni prvotimac i kapiten Dečića, koji je prošao sve mlađe kategorije Crne Gore, zaključno sa mladom selekcijom.

Pitanje da li vjeruje da može da bude bolja od brata je možda i suvišno:

“Nadam se”, ipak je odgovorila.

Od mnogih dječaka sa kojima je počela da trenira odavno je bolja. Iako je sa djevojčicama, još ponekad igra sa dječacima.

“Sa dječacima sam i počela, nisam mogla drugačije, a ponekad još igram protiv njih. Mislim da tako mogu da budem još bolja”.

Prvi put je sa našom kadetskom selekcijom, što i ne čudi, s obzirom da je dvije-tri godine mlađa od većine saigračica.

“Uvijek se radujem kada imamo prave treninge, a u reprezentaciji je sve na visokom nivou. Tako i mora da bude da bismo napredovale”, ističe Angelina, koja će u drugom dijelu klupske sezone igrati u Budućnosti, nakon što je prethodno bila članica Mladosti.

Idol joj je, kaže, Kristijano Ronaldo, mada igra na poziciji krilne igračice, a može da bude i bek po potrebi.

Oni koji su je gledali često i koji je dobro poznaju, kažu da je veoma, veoma talentovana, a kada se talenat spoji sa ambicijama – možda je Angelina baš buduća fudbalska crnogorska zvijezda.

Ne treba zaboraviti, tek joj je 14…

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal