fbpx
Pratite nas

Borilački sportovi

Bojana držala lekciju, za zlato sa šampionkom svijeta: Daću sve kao i uvijek

Bojana Gojković se u velikom stilu predstavila široj sportskoj publici i ljubiteljima boksa.

Dominacijom u prve dvije seniorske borbe, nekadašnja višestruka šampionka Evrope u mlađim kategorijama došla je do finala Mediteranskih igara u kategoriji do 54 kilograma.

Nakon što je na startu bila bolja od hrvatske olimpijke Nikoline Ćaćić, danas je u svemu, izuzetnom vještinom, nadvisila domaću takmičarku, Alžirku Fatmu Abdelkader Heđalu.

„Prvi meč je uvijek najteži, osjetila sam ring i atmosferu. Pobijedila sam u toj borbi, osigurala medalju i mnogo mi je bilo lakše danas“, kazala je sjajna Budvanka.

Alžirski bokseri i bokserke imaju veliku podršku navijača, koji su, međutim, bili tihi tokom Bojanine borbe. Kada je prvi put sa dva direkta pogodila protivnicu i kada su vidjeli kolika je razlika u klasi, mirno su gledali meč, u kome dileme nije bilo nijednog trenutka.

„Očekivali smo da će ona da uđe agresivno, ali imali smo dobru taktiku. Bila sam spremna, mislim da se vidjelo to i u ringu“, rekla je Bojana Gojković.

U finalu je čeka najveći izazov, duel sa aktuelnom šampionkom svijeta Hatidže Akbaš iz Turske.

„Mnogo mi znači što sam u finalu, što sam ovako počela seniorsku karijeru. Pokušaću da se odmorim, ući ću skoncentrisano i kao uvijek dati maksimum, pa kako bude. Nadam se najboljem“, zaključila je Gojković.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Borilački sportovi