fbpx
Pratite nas

Rukomet

Bojana: Esbjerg je jaka ekipa sa puno reprezentativki, na nama je da damo maksimum

foto: Dejan Starčević

Bojana Popović odlično poznaje kvalitete Esbjerga i ističe da njenu mladu ekipu čeka iskusan tim u trećem kolu Lige šampiona.

„Plave“ će u Danskoj pokušati da odigraju bolje, nego što je to bio slučaj u prethodna dva kola, kada su gubile od Podravke i Borusije.

„Esbjerg ima odličnu ekipu, sa dosta reprezentativki sa iskustvom igranja u domaćoj ligi i jakih utakmica. Tako da neće biti lako. Probaćemo da damo maksimum, pa ćemo da vidimo za šta je to dovoljno“, rekla je Bojana Popović.

Da li je bio prisutan pritisak u prva dva meča protiv direktnih konkurenata u borbi za drugu fazu takmičenja?

„Prosto nijesam željela da imaju pritisak u prva dva meča. Mislim da je to najvažnije kod mladih igračica, odnosno da igraju rasterećeno. Pokušavali smo da na normalnom nivou bude opterećenja, ali, očigledno, nijesmo uspjeli, jer se kod svake vidjela trema koja na svu mlados,t dodatno oduzima fokus i kvalitet. Iskreno se nadam da će u Danskoj uživati jer će poslije dužeg vremena igrati u punoj dvorani u pravoj rukometnoj atmosferi. Nadam se da to kod njih neće izazvati dodatni pritisak, već dodatnu motivacija. Vjerujem da će uživati u spektaklu, a ako bude tako, možemo do dobre partije.“

Defanziva nije bila na pravom nivou u prethodne dvije utakmice.

„Činjenica je da smo primili dosta golova u prva dva meča, naročito protiv Borusije, to je nešto na čemu najviše treba da radimo. Stvar je u agresiji, a jedan faul bi riješio dosta stvari. Međutim, to je mladost, koja sve to razumije, želi, hoće, ali trenutno, svojim kvalitetom to ne može da pokrije. Radimo na stvarima da se popravi individualni duel i da svaka od njih bude bolja, kako bi odbrana mogla da funkcioniše. Principi moraju da se nauče. Djevojke zaista žele i pokušavaju da se poprave i slušaju one koje su duže u klubu. Nekad uspije, nekad ne. Na tome moramo da radimo i budemo strpljivi kako bi mogli da pariramo rivalima.“

Kroz mečeve će Budućnost doći do željene igre.

„Jedino kroz utakmice možemo da napredujemo, a kroz treninge nešto možemo da radimo. Jer, igračice koje nas napadaju su još uvijek djeca koja možda fizički nijesu jaka. I tu fintu koju izvode nije tog kvaliteta. Samim tim nemamo realnu sliku da li je to dovoljno ili ne. Znači, djevojke koje nas napadaju uglavnom imaju 18-19 godina, zato i kada vježbamo odbranu nemamo realnu sliku. Pokušavali smo sa muškarcima da popravimo, ali za sve treba vremena. Definitivno, utakmica je prava stvar da se vide neke stvari i da ih rješavaju i da pokušavaju da budu bolje“, zaključila je Bojana Popović.

Esbjerg i Budućnost Bemax igraće sjutra od 14 sati.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet