fbpx
Pratite nas

Rukomet

Bojana poslije žrijeba za LŠ: Očekujem veliku borbu i da rastemo kao ekipa tokom sezone

foto: Dejan Starčević (ŽRK Budućnost Bemax)

Poslije žrijeba za Ligu šampiona Bojana Popović očekuje veliku borbu od svojih izabranica.

Plave“ su u jakoj grupi sa tri tima sa posljednjeg završnog turnira elitnog takmičenja.

„Očekujem veliku borbu u obje grupe, naročito se to odnosi na nas, poslije odlaska Valerije Maslove i Tatjane Brnović. Veliko pojačanje smo dobili povratkom Milene Raičević, doveli smo još nekoliko mladih igračica, među kojima je i naša Ivana Godeč, pa vjerujem da ćemo da rastemo kao ekipa tokom takmičenja. Mislim da će naša igra biti na višem nivou nego prošle sezone, jer će Raičevič donijeti sigurnost mlađim igračicama, koje će zahvaljujući njenom iskustvu, biti u prilici da napreduju. Sigurno je da će prostor dobiti veliki broj igračica, što će biti korisno i za uigravanje reprezentacije“, rekla je Bojana Popović.

Smatra i da je Liga šampiona manje kvalitetna u odnosu na prošlu sezonu.

„U Ligi šampiona nema slabih protivnika, možda je kvalitet takmičenja nešto slabiji nego prošle sezone, zbog suspenzije ruskih klubova, jer su Rostov Don i CSKA imali timove koji su bili konkurentni za plasman na finalni turnir. Neke igračice iz ruskih klubova su pojačale druge timove u Evropi, vidjećemo što će se još dešavati u narednom periodu što se tiče transfera, ali utisak je da je Liga šampiona nešto slabija nego prošle sezone.“

Rano je za ambicije, kada je sezona pred nama u pitanju.

„Teško je govoriti o očekivanjima prije početka sezone, dešavaće se mnogo toga do septembra, a i tokom samog takmičenja, pa je trenutno najvažnije da se u kompletnom sastavu okupimo 18. jula i da tokom šest-sedam sedmica priprema, dostignemo željeni nivo forme.Nećemo se predavati ni u jednom meču, želimo da budemo agresivni i da probamo da iznenadimo i velike klubove koji su naši rivali u grupi“, zaključila je Bojana Popović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet