Pratite nas

Rukomet

Bojanina najveća želja pred novu sezonu u Evropi: Nadam se da ćemo napokon osjetiti podršku navijača

FOTO ŽRK Budućnost

Liga šampiona za rukometašice počinje ovog vikenda, Budućnost Bemax u nedjelju od 14 časova dočekuju njemački Bitighajm, a Bojana Popović uoči nove evropske sezone ima više želja – jedna je najveća.

“Željela bih da publika, poslije nekoliko godina, prepozna da će naša djeca da iznesu sezonu, da je ovo sport u kome bi svi trebalo da uživamo. Ovo su lijepe stvari, ljepše od mnogih. Voljela bih da ljudi shvate da mi radimo ono što volimo i da uživamo u tome, ali i da je sve ovo povezano sa našom reprezentacijom. Ono što je napravljeno u decembru, na Evropskom prvenstvu, napravljeno je ne samo zbog kvaliteta, već i zbog navijača, jer bez njih to ne bi bilo moguće. Isto je tako bilo i 2012. Bez navijača nema rezultata, tako da bih najviše voljela da osjetimo podršku i vratimo ih u dvoranu. To je nešto po čemu je Budućnost bila najviše prepoznata. Svi su željeli da vide šta se događa u ‘Morači’, igračice su dolazile zbog toga. Ako bismo u tome uspjeli, to bi bio i najveći uspjeh”, u emotivnom obraćanju kazala je Bojana.

Prethodnih sezona Bemax arena bila je skoro prazna, neobjašnjivo je zašto su navijači baš tako okrenuli leđa klubu koji je simbol grada i koji je donosio najveće uspjehe, dva puta bio i prvak Evrope.

Nadajući se promjeni ambijenta, Bojana Popović ističe da je Liga šampiona ove sezone jača nego ikad…

“Kvalitetniji timovi nego prošle sezone dobili su specijalne pozivnice”, objasnila je Bojana.

Budućnost želi da napravi iskorak, ali biće teško.

“Mi ćemo težiti višim ciljevima, ali sve će to zavisiti od zdravstvenog biltena”, kazala je Bojana.

Dva najveća pojačanja “plavih” – Hafra i Nijakate – nisu prošla pripremni period sa ekipom, bile su u procesu oporavka od povreda, zbog kojih nisu igrale deset mjeseci.

U konkurenciji su za tim, ali pitanje je koliko mogu…

“Ekipa je sastavljena tako da su igračice koje su bile praktično druga postava sada kostur, a pojačanja su nam bila odsutna tokom cijelog pripremnog perioda, nijedan turnir nisu odigrale sa nama. One su trebale da bude glavne karike, a pridružile su se u posljednjoj fazi pred početak sezone. Ako Hafra i Nijakate budu napredovale u kontinuitetu, ako budu u treningu konstantno, onda ćemo rasti i kao tim i moći ćemo da ciljamo ono što želimo. Ostale djevojke su radile dobro, podigle nivo i pokazale potencijal”.

Bitighajm je neobičan rival, ekipa koja tempom lomi rivale…

“Njemice trče najviše od svih timova u Ligi šampiona, one poziciono malo napadaju. Ključ je spriječiti tranziciju, jer one postižu 60-70 posto golova iz kontri i produženih kontri. To je statistika i ona govori sve. Pobjedile su, recimo, Ferencvaroš 21 razlike. Tri godine su zajedno, promijenile su trenera, ali ništa se nije mijenjalo u sistemu. Mi se dva mjeseca bavimo njima, jer je nama veoma važna prva utakmica, ali koliko je važna toliko je i teška. Pritisak je veliki na djevojke, pokušavamo da ih rasteretimo, jer se Liga šampiona ne završava ovom utakmicom, a mi ćemo, sigurna sam, rasti kako sezona bude odmicala. Ipak, želimo pobjedu, kako bismo se odmah podigle psihološki i najavile lijepu sezonu”, zaključila je Bojana.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet