fbpx
Pratite nas

Rukomet

Brnović: Naša snaga je tim, ovaj proces zahtijeva strpljenje

foto: ŽRK Budućnost

Poraz od Borusije u drugom kolu Lige šampiona neće demotivisati rukometašice Budućnosti Bemaxa.

Tanja Brnović i pored neuspjeha ističe da je ekipa podigla nivo igre u odnosu na prvi meč protiv Podravke.

„Konkretno sa Borusijom je bilo mnogo bolje nego na premijeri sa Podravkom. Ali nekoliko momenata je presudilo – kao bespotrebnih dva minuta, laki golovi gošći, a i odbrana nije bila na potrebnom nivou koji bi nam omogućio izdanje sa kojim bi bili u potpunosti zadovoljni ili pobijedili. Bilo je svakako bolje, a mi se okrećemo novom duelu u Danskoj“, rekla je Tanja, a prenosi „Pobjeda“.

Iskustvo je ono što nedostaje ovoj ekipi Budućnosti.

„Mnoge igračice prvi put igraju Ligu šampiona, ako ne prvi put onda imaju značajniju ulogu ili bitniju u odnosu na raniji period. Naša snaga mora da bude tim, a sve ovo je proces koji zahtijeva strpljenje, puno rada i svega.“

Za razliku od prošle sezone, kada su „plave“ po dva puta pobijedile Borusiju i Podravku, ove jeseni situacija se promijenila.

„Teško je i zbog te činjenice da je konkretno prošle godine bila druga priča, a ove godine smo autsajderi. Mislim da smo od početka realno sagledali situaciju, znamo na čemu smo i sa čime raspolažemo. Čvrsto smo na zemlji. Uz sve to znamo koliko još moramo da radimo na otklanjanju nedostataka. Jednostavno, znamo i mane, ali i vrline.“

Djevojke će u nastavku još snažnije trenirati.

„Ponoviću, u procesu smo stvaranja, svjesni da nijesmo na nivou na kojem želimo. Ali kroz treninge, nažalost i kroz mali broj utakmica, probaćemo da se podignemo. Gradimo nešto i nećemo odustati“, zaključila je Tanja Brnović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet