Pratite nas

Odbojka

Crna Gora ubjedljiva na Farskim Ostrvima

foto: CEV

Sjajan start naših odbojkašica u CEV Srebrnoj ligi.

Ekipa Milorada Krunića pobijedila je u gostima Farska Ostrva sa 3:0.

Naše djevojke ispustile su u prvom i drugom setu samo devet, odnosno sedam poena, dok je domaći tim samo u trećem dijelu igre pružio solidan otpor, bilo je 25:20.

“Odigrali smo jednu stabilnu, pristojnu utakmicu. Mislim da smo uspjeli dio taktike da sakrijemo što se tiče utakmice u Portugalu, opet da nam rezultat ne izostaje. Ovo je samo prvi korak, imamo još pet koraka do finalnog turnira. Putujemo za Portugal i nadamo se da ćemo uspjeti da izvučemo povoljan rezultat koji bi nam puno značio za dalji tok takmičenja. Čestitam svim igračicama, pokazali smo veoma stabilnu igru, ali svakim danom moramo sve bolje i nadamo se da ćemo doći do našeg krajnjeg cilja”, zadovoljan je bio selektor Milorad Krunić.

U našem timu najefikasnija je bila Danijela Džaković sa 15 osvojenih poena (od čega 13 iz napada), pratile su je Dijana Vuković, Nevena Vukčević i Mina Dragović sa 10 poena, kao i Saška Đurović sa devet upisanih poena.

“Čestitala bih svojim djevojkama na ubjedljivoj pobjedi, na osvojena tri boda. Opravdali smo ulogu favorita što se i očekivalo. Sljedeća utakmica nam je protiv Portugala i pokazaćemo se u što boljem svijetlu”, kazala je Nevena Vukčević.

Sljedeći izazov Crnu Goru očekuje u srijedu, 31. maja, kada će gostovati Portugalu od 16 sati.

Farska Ostrva – Crna Gora 0:3 (9:25, 7:25, 20:25)
TORŠAVN – Sportska hala “Toršavn”. Sudije: Hagstrom (Švedska), De Bar (Holandija). Poeni iz napada: Farska Ostrva 16, Crna Gora 42. Poeni iz bloka: Farska Ostrva 5, Crna Gora 12. Poeni iz servisa: Crna Gora 5. Greške: Farska Ostrva 16, Crna Gora 15.

FARSKA OSTRVA: Kristijansdotir 3, Simonsen, Tavsen (libero), Buadotir, Am. Niklasen, Jakobsen, G. Joensen, Arnholdsdotir 3, Samson 1, An. Niklasen, J. Joensen (libero), Purkhus 9, Mor 2, Gutesen 3,

CRNA GORA: Đurović 9, Tvrdišić 1, Cenović (libero), Šušić 2, Labović (libero), Vuković 10, Džaković 15, Petranović 2, Čakar, Tuševljak, Vukčević 10, Budrak, Dragović 10.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Odbojka