fbpx
Pratite nas

Tenis

Danka Kovinić u Ulcinju: Čast je igrati za Crnu Goru, nadam se da ću moći da dam 100 posto

U Ulcinju sjutra počinje turnir treće grupe Bili Džin King kupa (nekadašnji FED kup), na kome će, pored Crne Gore, učestvovati još 15 selekcija iz Evrope i Azije.

Crnogorski ženski teniski tim predvodiće Danka Kovinić, naša najbolja teniserka svih vremena, koja je nedavno igrala 3. kolo Rolan Garosa, namučila Igu Sfjontek, ali i u Parizu doživjela povredu.

„U meču 2. kola Rolan Garosa sam dobila manju povredu, upalio mi se nerv na desnom tramenu. Imala sam samo jedan trening u prethodnih sedam dana. Pokušavam da je zaliječim, sjutra ću ponovo na teren, nadam se da ću biti 100 posto spremna“, kazala je Danka Kovinić.

„U svakom slučaju, uvijek mi je zadovoljstvo da igram za Crnu Goru, a lijepo je što se Savez trudi da ovo takmičenje organizuje kod nas“.

U sastavu crnogorske selekcije su i mlade Divna Ratković, Tea Nikčević i Iva Lakić.

„Naša očekivanja su da uđemo u viši rang. Čast je igrati za Crnu Goru, a još veća čast je da igram sa Dankom Kovinić, koja je među 100 najboljih na svijetu“, kazala je Divna Ratković.

Crna Gora je prvi nosilac na turniru, ispred Kipra, Jermenije i BiH.

„Imamo najveću snagu na prvoj tabli, gdje je Danka Kovinić, a najkompaktniju ekipu, smatram, ima selekcija Bih“, rekao je selektor Miloš Karadžić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Tenis