Pratite nas

Borilački sportovi

Djevojčica iz Šavnika najavljuje veliku karijeru: Jelena je pokorila Balkan, sljedeći cilj je svjetsko zlato

foto: Karate savez Crne Gore

Talentovana Jelena Janković je osvajanjem zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu za karate nade u Istanbulu najavila uspješnu karijeru.

Djevojčica iz Šavnika, koja ima 10 godina, bez izgubljenog poena u pet borbi došla je do najsjajnijeg odličja u Turskoj.

Na njen rad i rezultate ponosan je trener i reprezentativac Crne Gore Nikola Malović.

„Kada posmatram način borbe, kretnje, Jelenin izlazak iz odbrane u napad iz ugla tatamja, nikako da se otmem utisku da ne gledam seniorku, a ona ima svega 10 godina. Njene kretnje su seniorske, način na koji i kako osjeti kada treba da napadne, pa to je prosto nevjerovatno. U septembru će biti dvije godine kako trenira u sekciji nikšićkog Onogošta u Šavniku, gdje idem dva puta sedmično, a ponekad i polaznici dođu u Nikšić na trening, ali talentovaniju karatiskinju nisam vidio“, rekao je Malović, a prenose Vijesti.

O Jeleninoj posvećenosti karateu govore riječi njenog trenera.

„Jelena je, ipak, posebna. Ona jedina sve vrijeme nije izlazila iz sale tokom cjelodnevnih borbi u Istanbulu, gledala je sve mečeve. I analizira, često me nakon pregledanih videa pita da zajednički prokomentarišemo. Neumorna je kada je trening, učenje i ljibav prema ovom sportu u pitanju. A ja želim da vratim dug kraju iz kojeg potičemo, maksimalno se trudim da neke propuste koje sam napravio kroz karijeru, ne napravi i ona. Jednostavno, da bude bolja od mene. A talenat je nevjerovatan, pa je čak u finalu Istanbula konkurentkinju koju trenira učiteljica olimpijske šampionke Jelene Preković, dobila sa izuzetnom lakoćom“.

Nakon zlata na Balkanu, Jelena želi najsjajnije odličje i na šampionatu svijeta za pionirke.

„Imaće 11 godina, a u Poreču 2025. godine je Svjetsko prvenstvo za pionirke do 12 godina: Imaće, dakle, pravo da nastupi iako godinu mlađa. Ne sumnjam da će i na najvećoj smotri da zablista. A njen uspjeh je Šavnik „podigao na noge“, ogroman broj ljudi je došao da sačeka autobus u Nikšiću, kako bi čestitali, proslavili Jelenin uspjeh. Izuzetno je inteligentna, jako brzo uči i usvaja novo. Nevjeroavtno je koliko je lijepo, ali i lako raditi sa njom, ne ustručava se ni da pita, nakon što odgleda moje mečeve, analizira sa nevjerovatnom preciznošću“, zaključio je Malović

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Borilački sportovi