Pratite nas

Ostali Sportovi

Djevojke velikog srca i snažnih emocija, naše ragbi dame: One su pokazale kako se vole sport i nacionalni dres

Ragbistkinje na pobjedničkom postolju; FOTO Mike Borg

Crnogorska sportska ekspedicija vratila se sa Malte, sa Igara malih zemalja Evrope, osvojivši 19 medalja.

A sigurno su medalju najemotivnije dočekale i proslavile debitantkinje u našem olimpijskom timu, djevojke velikog srca i snažnih emocija – ragbistkinje.

Selekcija u ragbiju 7 osvojila je bronzanu medalju, pobjedom nad Luksemburgom 15:7, a euforičnim slavljem nakon meča, ukrašenim suzama, pokazale koliko im je stalo i koliko su željele da opravdaju pozov i povjerenje.

„Srećne smo, prezadovoljne, a očekivale smo da možemo da napravimo nešto. Imale smo veliku želju i ogromnu nadu, na kraju se sve isplatilo“, kazala je Aleksandra Lukačević.

 „Utisci su nevjerovatni. Borile smo se hrabro, a bile smo autsajderke. Igrale smo srcem, ponosna sam na sve djevojke. Bodrile smo jedna drugu, podržavale se međusobno, za mene, a i za sve nas, ovo je kao ostvarenje snova. Ovo je veliki uspjeh za nas, mislim i za crnogorski sport, nadam se da će što više djevojaka i djevojčica u našem uspjehu i u našem entuzijamu pronaći razlog da se pridruže našoj ragbi porodici“, rekla je Ivana Čađenović.

Bronzane djevojke su sportistkinje-amaterke, ragbijem se bave iz čiste ljubavi – njihovo dostignuće je esencija sportskog i olimpijskog duha.

„Sve imamo svoje poslove i obaveze, uzele smo godišnje odmore da bismo se spremile za ovo takmičenje. Nama je ragbi ljubav“, naglasila je Ivana.

U emocije djevojaka uklopio se selektor, Bosanac Danijel Keserović – i njegovi motivacioni govori budili su dodatnu snagu igračicama.

„Ponosni smo na djevojke, posebno smo ponosni kako su nosile crnogorski dres i kako su se borile za svaki metar terena. Ovo je najveći uspjeh našeg ragbija, a ja sam ubijeđen da će ove djevojke, nadam se i nove, i ubuduće na najljepši način predstavljati svoju zemlju“, kazao je Keserović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Ostali Sportovi