fbpx
Pratite nas

Rukomet

Dragan Adžić o narednoj sezoni u dvostrukoj ulozi: Izuzetno sam motivisan za Krim i slovenački tim

Crnogorski rukometni trener pričao je u razgovoru za ruske medije o predstojećoj sezoni i njegovim planovima na klupi Krima i slovenačke selekcije.

Adžić će, kao svojevremeno u Crnoj Gori, obavljati dvije najznačajnije funkcije u ženskom rukometu jedne zemlje – biće trener najvećeg kluba i nacionalnog tima.

„Kao što znate, već sam neko vrijeme radio sa reprezentacijom Slovenije, vodio sam je na Svjetsko prvenstvo u Španiji, sada se spremamo za predstojeći domaći Euro 2022. Čim se završila prethodna sezona za Krim, dobio sam ponudu. Ne znam sigurno, ali pretpostavljam da je menadžment kluba smatrao da mogu uspješno nosim u dvije uloge kao klupski trener i selektor reprezentacije, kao što je to godinama bilo sa Crnom Gorom i Budućnošću“, kazao je Adžić.

On je kazao da je dugo pratio projekat Krima.

„Sve 23 godine treniranja, prije svega u Budućnosti, a potom i u reprezentaciji, uvijek sa simpatisao Krim. Sama država Slovenija i Ljubljana te jednostavno tjeraju da se zaljubiš u njih. Moja porodica i ja smo se preselili, bez poteškoća“.

Šta je zajedničko vašoj situaciji u Crnoj Gori i sada u Sloveniji?

„Status u Crnoj Gori sam sticao iz godine u godinu, tim se gradio postepeno. Imao sam sreću da radim sa velikim igračima, pravim ličnostima u svijetu rukometa. Sada su ispred mene novi izazovi i izuzetno sam motivisan da donesem maksimalnu korist i Krimu i slovenačkom timu“.

Na konstataciju da je u njegovom timu „previše srednjih bekova“, Adžić kaže:

„U modernom rukometu na vrhunskom nivou, igrači bekovske linije nemaju jasnu vezu sa određenom ulogom. Sve ove rukometašice su univerzalne, za svakog postoji pozicija i vrijeme za igru da donesu maksimalnu korist timu“.

Koji su ciljevi u Ligi šampiona u novoj sezoni?

„Klub je mudro ulagao u nove igračice i mora da nastavi da se kreće na hijerarhijskoj ljestvici ka najvišem nivou. Imamo snažnu podršku u liku gradonačelnika Ljubljane i počasnog predsjednika Krima Zorana Jankovića. Znamo u kom pravcu da se krećemo i kako da osvajamo strme vrhove“.

Koje protivnike u grupi Lige šampiona biste istakli?

„Grupa je veoma teška. Za početak, tu je Vajpers koji je osvojio Ligu dva puta zaredom, koji je uspio da potpiše Anu Vjahirevu da zamijeni Noru Merk. I Brest i Bukurešt su klubovi sa veoma ozbiljnim ambicijama i budžetima. Odenze je šampion jake danske lige, dok je Bitighajm šampion Njemačke i prošlosezonski pobjednik Evrolige. Ferencvaroš takođe uvijek pokazuje nivo u utakmicama Lige šampiona. Ispada da samo češki Banjik kao mlad i neiskusan tim ispada iz ove serije vrhunskih rivala“.

Vidite li ikoga osim Vajpersa i mađarskog Đera ko zaista može da se bori za titulu Lige šampiona?

„To su su definitivno naši rivali u grupi Brest i „Bukurešt, kao i Mec i Esbjerg“, zaključio je Adžić.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet