fbpx
Pratite nas

Fudbal

Fudbal je sport za sve, samim tim i za djevojčice

Da je fudbal sport za sve, pa i djevojčice, ističe nekadašnja reprezentativka Crne Gore Suzana Vujošević.

Djevojka koja je sa trakom kapitena predvodila naš nacionalni tim prije tri godine stavila je tačku na karijeru, a trenutno živi u Kolašinu.

„Preporučila bih svim djevojčicama da igraju fudbal i da nemaju predrasuda, jer fudbal je za sve, pa i za njih“, rekla je Suzana za sportdc.net.

Smatra da je fudbal u usponu u odnosu na vrijeme kada je ona bila na terenu.

„Ženski fudbal je generalno napredovao, ali uvijek može bolje. Što se tiče Balkana, dosta toga se promijenilo u odnosu na ona vremena kada sam ja igrala fudbal i to dosta, tako da mi je drago što je to tako i drago mi je da je u ekspanziji“.

Škole fudbala bi smatra Suzana trebale da predstavljaju osnovu za stvaranje dobrih igračica.

„Smatram da svaki klub treba da ima školu fudbala, pa da iz škole fudbala, gdje se uče najosnovnije stvari izgradi jedna dobra i kvalitetna igračica. Lako je danas uzeti gotovu igračicu, jer za mene ko ne prođe školu fudbala uvijek će mu faliti nešto. Novac treba ulagati baš u te škole fudbala jer tu sve i počinje. Vidim da ih dosta klubova ima što mi je drago, jer što više kandidata za trofej ima u svim ligama na našim prostorima, time postaje i liga i prvenstvo zanimljivo.“

Suzana se nada da će se najbolje ekipe sa ovih prostora ujediniti u zajedničkom takmičenju.

„Balkanska liga je dobra stvar, a ukoliko bi do tog projekta došlo, kroz takvo takmičenje mnoge bi se stvari mogle i vidjeti“, zaključila je Suzana Vujošević.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal