fbpx
Pratite nas

Miks

Glavni grad organizuje 21. izdanje lige Osnovnih škola

U periodu od 4. do 16. novembra, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, biće održano 21. izdanje Lige osnovnih škola Podgorice.

Za učešće se prijavilo 17 podgoričkih osnovnih škola, čiji će se predstavnici/ce nadmetati u 9 sportova: malom fudbalu, košarci, rukometu, odbojci, stonom tenisu, tenisu, karateu, atletici i šahu.

,,Nakon godinu dana pauze zbog epidemije vraćamo se našoj tradicionalnoj manifestaciji, čiji je cilj da promoviše sport među školskom populacijom, te da motiviše što veći broj dječaka i djevojčica da se uključi u sportske aktivnosti. Ovogodišnje izdanje Lige osnovnih škola ima još veći značaj, jer su djeca zbog epidemiološke situacije više mjeseci bila fizički neaktivna i bez časova fizičkog vaspitanja, a opštepoznato je koliko je bavljenje sportom i redovno vježbanje važno za psihofizičko zdravlje i blagostanje. Koristimo priliku da se zahvalimo svim školama koje su uzele učešće u 21. Ligi osnovnih škola i da izrazimo nadu da će ova manifestacija dogodine biti još masovnija, uz još veći broj zastupljenih sportova’’, saopšteno je iz Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada.

Košarkaško takmičenje biće odigrano u OŠ ,,21. maj“, fudbasko će biti održano u ,,balonu“ ,,Arene“, domaćin rukometnog turnira biće OŠ ,,Radojica Perović“, a odbojkaškog ,,Božidar Vuković Podgoričanin“. Stonoteniseri će se takmičiti u ,,Spin-u“, karatisti u maloj sali SC ,, Morača“, teniseri na terenima ,,Dadex-a“, šahisti u OŠ ,,Maksim Gorki“, dok će se atletičari za medalje boriti na atletskoj stazi kasarne u Maslinama.

Za osvajače i osvajačice prva tri mjesta u svakom sportu, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada obezbijedio je medalje i pehare, dok će pobjednici nadmetanja u ekipnim sportovima i atletici izboriti prolaz na takmičenje na državnom nivou.

Svi turniri biće održani bez prisustva publike, u skladu sa važećim mjerama i preporukama.
,

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Miks