fbpx
Pratite nas

Rukomet

„Lavice“ u drugom šeširu čekaju rivale za Evropsko prvenstvo

foto: RSCG

Crna Gora će biti u drugom šeširu na žrijebu za Evropsko prvenstvo za rukometašice čiji domaćini će u novembru, pored naše države, biti Slovenija i Sjeverna Makedonija, saopšteno je iz Rukometnog saveza naše zemlje.

Žrijeb za šampionat koji je na programu od 4. do 20. novembra, održaće se 28. aprila u Ljubljani, a Evropska rukometna federacija (EHF) danas je objavila sastave šešira.

Pored izabranica selektorke Bojane Popović, u drugom šeširu će biti tri pobjednika grupa u kvalifikacijama.

U prvom će biti Norveška i tri pobjednika koji su na prethodnom EHF Euru bili bolje plasirani od ostala tri.

S obzirom na to da su Francuska, Danska i Holandija, koje su prije dvije godine osvojile 2, 4, odnosno 6. mjesto, obezbijedile prve pozicije, biće sigurno u prvom šeširu.

U drugom će, pored Crne Gore, biti Poljska, vjerovatno Švedska (dovoljna joj pobjeda u posljednja dva kola) i Mađarska ili Španija.

Obje te selekcije imaju šest bodova u grupi 5, s tim da Mađarice imaju bolji međusobni skor, jer su kod kuće izgubile 30:28, a na Pirinejima slavile 30:27.

Mađarska će mečeve prve faze igrati u grupi A u Ljubljani.

U trećem šeširu će biti Slovenija i Sjeverna Makedonija, koje će igrati u Celju, odnosno u Skoplju, a sa njima će biti i Njemačka, te Mađarska ili Španija.

Posljednji šešir rezervisan je za četiri drugoplasirane selekcije iz kvalifikacija – Švajcarsku (grupa 1), Rumuniju ili Austriju (grupa 2), Ukrajinu, Hrvatsku ili Češku (grupa 4), te Srbiju ili Island (grupa 6).

Prva faza igra se u Podgorici, Celju, Ljubljani i Skoplju, a glavni gradovi Slovenije i Sjeverne Makedonije biće domaćini glavne faze.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet