Pratite nas

Atletika

Marija je opet najbolja

Marija Vuković je drugu godinu zaredom najbolji sportista/sportistkinja Crne Gore, u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Marija je u 2022. osvojila srebrnu medalju u skoku u vis na Evropskom prvenstvu u Minhenu, što je prva seniorska medalja u istoriji crnogorske atletike.

Pored medalje na šampionatu Evrope, naša atletičarka osvojila je zlato na Mediteranskim igrama u Oranu, a bila je i bronzana na Balkanskom prvenstvu.

Osvojila je i četvrto mjesto na prvenstvu svijeta u dvorani, koje je održano u Beogradu, dok je na mitinzima Dijamantske lige bila u vrhu.

„Marija je dočekala najblistaviji trenutak karijere nakon četvrtog mjesta na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu u martu i osvajanja zlata na Mediteranskim igrama u Oranu. Osim ovih uspjeha Vukovićeva je debitovala i na mitinzima Dijamantske lige i zasluženo postala prva koja je dvije godine zaredom dobila ovo priznanje, te se sa dvije titule pridružila rukometašici Katarini Bulatović i vaterpolisti Aleksandru Ivoviću“, navodi se u saopštenju COK-a.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Atletika