Pratite nas

Intervju

Marija je spremna za novi fudbalski život: Ostvarila sam ono čemu sam težila

Marija Maraš u dresu reprezentacije Crne Gore; foto: Filip Roganović/FSCG

Za Mariju Maraš počinje novi fudbalski život, a 20-godišnja reprezentativka Crne Gore nastavila je trend da sve više naših fudbalerki odlazi u inostranstvo.

Marija je potpisala dvogodišnji ugovor sa trofejnim poljskim klubom Medik Koninom, četvorostrukim šampionom i devetostrukim osvajačem Kupa Poljske.  

“Duže vrijeme tražim klub, a kada sam stupila u kontakt sa sadašnjim menadžerom nije trebalo dugo vremena da se nađe pravi klub za mene”, kaže Marija za Sportfem. 

Reputaciju i status članice nacionalnog tima – od kadetske do A selekcije – stekla je u Breznici, igrala kvalifikacije za Ligu šampiona, ali odlazak u mnogo jaču ligu, koja “nudi” utakmice svake sedmice i ozbiljne treninge, za Mariju je veliki korak naprijed.

“Ovo je velika stvar za mene. Mnogo sam srećna jer je ovo nešto čemu sam težila od kako sam počela da se bavim fudbalom”, ističe talentovana defanzivka.

“Mislim da sam spremna na sve što me čeka, jer dugo vremena radim na tome da promijenim klub, da odem u jače takmičenje, da uđem u jače treninge, osjetim jake utakmice svake sedmice, jer to je ono što donosi napredak, a vjerujem i uspjeh u karijeri”.

Klub ju je predstavio kao veliko pojačanje, vjeruje u nju, što je dokazao potpisom na dvije godine.

“Klub od mene očekuje veliki trud i zalaganje, da u svakom momentu dam sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat”, ističe Marija.

Ugovor je potpisala juče, ali je u klubu iz grada Konina nekoliko dana.

“Mnogo mi se sviđa sve – grad, klub je veoma pozitivan, atmosfera je jako dobra, djevojke su me odmah prihvatile i što je najbitnije – treninzi su mnogo dobri i kvalitetni”.

Marija je jedna u nizu naših fudbalerki koje su u posljednje vrijeme ostvarile transfere u inostrane klubove. Mnogo je tome doprinio rast nacionalnog tima, prve pobjede u kvalifikacijama za veliko takmičenje – Evropa je vidjela da Crnogorke imaju talenat. 

“Pobjede Crne Gore su mnogo doprinijele, jer smo uspjele da privučemo veliku pažnju klubova u inostranstvu, da se čuje za nas i postanemo prepoznatljive na neki način. Nadam se da će jos dosta djevojaka uspjeti i nastaviti karijeru u inostranstvu”, kaže Marija, koja će u februaru ponovo obući dres nacionalnog tima u prijateljskim mečevima protiv Moldavije.

Na kraju je Marija zahvalila porodici, koja je, kako je naglasila, uvijek bila uz nju, kao i dosadašnjem klubu Breznici.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju