fbpx
Pratite nas

Košarka

Mentalitet pobjednika – selektor mladih košarkašica Vladan Radović: Generacija u koju bi trebalo ulagati

Foto FIBA

Vladan Radović, selektor mlade ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore, koja je na impresivan način izborila plasman u elitni evropski rang, katao je da je riječ o izuzetno talentovanoj generaciji u koju bi trebalo ulagati.

“Mislim da su djevojke u toku sezone pokazale da u njih treba ulagati, da im treba dati prostora da se prezentuju i na evropskoj sceni”, rekao je Radović za Pobjedu.

Mlade Crnogorke nisu imale pravog konkurenta na šampionatu, najvažniji meč bio je i najteži – protiv Izraela u polufinalu.

Razlog je jednostavan – plasman u finale donosio je promociju.

“Meč protiv Izraela bio je jako zahtjevan. To je ekipa koja je atipična, sa načinom igre i igračicama koje nama ne odgovaraju. Prvi put smo bili u situaciji da se adaptiramo, čak i da igramo sa pet bekova u pojedinim momentima. Možda najbitnija stvar kod ove ekipe je što su djevojke, koje potpuno isto igraju na 20, 40 razlike za nas ili u situaciji koja je bila, gdje nas je Izrael sustigao i izjednačio, jake i požrtvovane u odbrani, nesebične, sa traženjem saigračice koja je u pravom ritmu. Naravno, tu je dobra atmosfera među djevojkama jako bitna i sigurno da donese kvalitet više svakoj ekipi. Drago mi je da pokazuju karakter i siguran sam da smo došli do jednog bitnog segmenta kada je njihova karijera u pitanju, a to je mentalitet pobjednika”, naglasio je Radović.

Uspjeh dobija na značaju i zbog toga što je Crna Gora igrala sa mlađom ekipom, tako da će čak sedam igračica imati pravo nastupa i naredne godine na šampionatu Evrope.

“Imali smo jaku mladu selekciju, tako da će njih sedam igrati i naredne godine. Ali, sigurno da će se tada osjetiti izostanak djevojaka koje su 2002. godište. Pokušaćemo da djevojke koje će imati sigurno mnogo veću ulogu ispratimo i koliko možemo adaptiramo na to”, kazao je Vladan Radović.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka