fbpx
Pratite nas

Rukomet

Mlade „lavice“ žele do elite: Timskim duhom do Svjetskog prvenstva

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici i počela pripreme za kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo za igračice do 20 godina koji će od petka do nedjelje biti održan u Podgorici.

Protivnici naše reprezentacije biće Poljska i Italija, a samo pobjednik izboriće plasman na šampionat koji se naredne godine održava u Sloveniji.

Generaciju igračica rođenih 2002. i 2003. godine predvodi trener Ivan Terzić, koji vjeruje da sve zavisi od naše reprezentacije, iako protivnici imaju zavidan kvalitet.

„Očekujem da individualni kvalitet koji posjeduje ova generacija uklopimo u timsku igru. To je prioritet, jer je kratak period da bi mogli da promijenimo nešto u sistemu igre u odbrani i napadu. Ekipa je oslabljena, prije svega neigranjem desnog beka Katarine Džaferović, a većina igračica koje su tu, nije u zavidnoj takmičarskoj formi, jer nemaju značajnu minutažu u svojim klubovima. To može da bude hendikep, ali vjerujem da želje neće nedostajati. Nadam se da uz dobru energiju i pravi pristup, možemo do željenog rezultata. Poljska i Italije su kvalitetne ekipe, ali važno je što će sve zavisiti od nas“ kaže Terzić.

Na spisku igračica koje konkurišu za mjesto u timu za predstojeći turnir su

golmanke Andrea Škerović, Marija Marsenić i Jovana Kadović (Budućnost Bemax),

krila Nađa Kadović, Milica Anđušić (Budućnost Bemax), Anastasija Marsenić (Molde, Norveška) i Danila Radonjić (Nikšić),

bekovi Andrijana Popović, Mia Ražnatović, Gordana Marsenić, Anđela Milošević i Jelena Vukčević (Budućnost Bemax), Mina Novović (Salud Tenerife, Španija), Suzana Zečević (Kumanovo, Sjeverna Makedonija) i Sara Gugač (Jagodina, Srbija),

pivoti Anastasija Krivokapić (Umag, Hrvatska), Žana Bulatović (Levalea) i Tijana Lutovac (Budućnost Bemax).

„Dobile smo i treću priliku da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Treba da zaboravimo na neke akcije iz prethodnog perioda i da se maksimalno fokusiramo na ono što nas očekuje za vikend. Nijesmo bile na očekivanom nivou na Evropskom prvenstvu koje je održano u julu, s obzirom na to da imamo individualni kvalitet, ali nedostajao je timski duh. Vjerujem da ćemo tokom ove sedmice imati pravu timsku atmosferu, priključile su nam se i neke mlađe igračice koje bi trebalo da donesu neku novu energiju, pa da budemo na potrebnom nivou u duelima koji nas očekuju. Spremićemo se za Poljsku i Italiju, analizirati njihove utakmice, ali mislim da sve zavisi od nas i da treba da budemo mirne glave i uživamo u onome zbog čega smo na okupu“, kaže krilo Nađa Kadović.

Na spisku rezervnih igračica su golmanka Milena Vujisić (Grude, Bosna i Hercegovina), krila Ana Radović (Ulcinj), Tamara Radonjić i Maša Kuzmanović (Budućnost Bemax), te bekovi Bojana Racković, Nikolina Marković, Maša Mitrović i Kristina Arsenijević (Budućnost Bemax).

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet