fbpx
Pratite nas

Fudbal

Mračne tajne najvećeg kluba: Slavna fudbalerka otkrila da je Real nezdravo okruženje za djevojke

Kosovare Aslani, švedska fudbalerka porijeklom sa Kosova, napustila je Real Madrid i u razgovoru za švedske medije žestoko optužila “kraljevski klub”, otkrivši i “mračne tajne” španskog giganta.

„To je postalo vrlo nezdravo i opasno okruženje za igračice. Neću da idem u detalje, ali formirala se kultura u tom klubu, koju bih nazvala nezdravim okruženjem za igračice. U Realu sam, između ostalog, bila prisiljena da igram čak i povrijeđena, a nisam dobila nikakvu pomoć“, kazala je Aslani za Sportbladet.

Kaže da ima obavezu da izađe u javnost, jer nešto mora da se mijenja.

„Mislim da sam učinila puno za klub od kada sam došla. Ni ja, ni moje saigračice nismo imale poštovanje. Važno je da progovorite jer niko drugi nije i stoga može doći do promjena. Pokušala sam to da učinim od prvog trenutka kada sam stigla u klub“.

„Postoji stalni pritisak da igramo povrijeđene ili bolesne. To nije zdravo okruženje. Jako mi je stalo do kluba, ali mislim da je u pogrešnim rukama, jednostavno je tako. Mnogi ljudi odlučuju da ignorišu ljekarski tim jer igračice vide kao proizvode, a ne kao ljude“, istakla je Aslani.

Sofija Jakobson koja je dijelila svlačionicu s Aslani u Real Madridu i koja je takođe otišla iz kluba tvrdi da je zaista tako i da se u ženskoj ekipi Real Madrida nije marilo za zdravlje igračica, da su bile prisiljene da igraju povrijeđene ili bolesne.

Aslani će karijeru nastaviti u Milanu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal