Pratite nas

Fudbal

Najbolja u Crnoj Gori, uživa u Japanu, Slađa Bulatović: Najveća nagrada u karijeri

Slađa Bulatović: Foto: Mynavi Sendai

Skoro deset hiljada kilometara daleko od kuće Slađana Bulatović primila je, kako sama, kaže – najljepšu vijest.

Igračica japanskog kluba Minavi Sendai izabrana je za najbolju fudbalerku Crne Gore u 2022. godini

“Ovo je, bez sumnje, najznačajnija nagrada u mojoj karijeri. Ponosna sam i srećna jer je velika stvar biti izabrana za najbolju fudbalerku Crne Gore”, kaže Slađa za Sportfem.

Fudbalski savez Crne Gore je drugu godinu zaredom proglasio najbolju fudbalerku, Slađa je naslijedila dugogodišnju saigračicu Armisu Kuč.

I uvođenjem ove nagrade uvaženo je to što je ženski fudbal u ekspanziji u našoj zemlji, sa sve više djevojčica i djevojaka koje počinju da se bave najpopularnijim sportom, ali i to što su crnogorske selekcije napravile veliki pomak i u igri i u rezultatima.

“Fudbalski savez je uradio pravu stvar uvođenjem ove nagrade. To je od velike važnosti za crnogorske fudbalerke i ženski fudbal u našoj državi. Skrenule smo pažnju posljednjih godina, veoma sam srećna zbog toga, sjajno je što se to i cijeni i vrednuje. I ova nagrada je, vjerujem, veliki motiv svim djevojkama da rade, treniraju i vjeruju da mogu da naprave lijepe stvari u karijeri”.

Iza 28-godišnje Slađe Bulatović je bogata međunarodna karijera. Igrala je u Ferencvarošu, zatim četiri godine u Španiji, a posljednje tri u Rajo Valjekanu, da bi se u avgustu odlučila za veliku promjenu – odlazak u Japan, u klub Minavi Sendai.

Drugačiji život, drugačija kultura i drugačiji fudbal…

“Već sam četiri mjeseca u Japanu i mogu reći da sam se prilagodila. Ovdje je život potpuno drugačiji nego u Evropi, kultura i maniri Japanaca su nešto što krasi ovu prelijepu zemlju”, kaže Slađa.

Sa fudbalskog aspekta, početak je uspješan…

“Igra se brz fudbal, Japanke su tehnički izuzetno dobro potkovane i fizički snažne. Ovu godinu završavamo na trećoj poziciji u prvenstvu. Veoma sam zadovoljna, ali uvijek težim boljim izdanjima”, ističe kapitenka crnogorske selekcije.

Ugovor ima do kraja sezone.

“Još je rano pričati o narednim planovima. Trenutno, moj fokus je Minavi, sa kojim imam ugovor do ljeta”.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal