fbpx
Pratite nas

Rukomet

Neobična saradnja: Kineski tim u ruskoj ligi

Predsjednik Rukometnog saveza Rusije Sergej Šiškarev najavio je da će u nacionalnom prvenstvu Rusije od naredne sezone igrati tim iz Kine.

„Od predstojeće sezone jedan kineski klub igraće u ženskoj Super ligi. Domaće utakmice igraće u Moskvi, a baziraće se u gradu Luč. Gdje će tačno kineski klub igrati u Moskvi, odlučićemo naknadno. Pretpostavićemo da se pojavio još jedan moskovski klub, moskovsko-kineski. Klub će biti formiran samo od kineskih igrača”, kazao je Šiškarev.

“Sigurno neće biti autsajderi, velika im je želja da igraju u našem prvenstvu. Veoma su ambiciozni. Zahvaljujući učešću na prvenstvu Rusije, kineske igračice će napredovati. Kineski tim ima za cilj da se kvalifikuje za Olimpijske igre”, rekao je on.

Ostalo je samo da se sredi dokumentacija.

“Proces je u toku. Kineska strana bi trebalo da dobije dokumenta koja se odnose na rad stranih visokokvalifikovanih stručnjaka u našoj zemlji. To je težak posao sa ruskim ministarstvom spoljnih poslova. Ali generalno, ne vidim nikakve prepreke za implementaciju ove ideje“, rekao je Šiškarev.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Rukomet