fbpx
Pratite nas

Košarka

Skandal u Turskoj, tortura za Španjolke, zloupotreba i PCR testiranja

foto: FIBA

Košarkašice španske Gernike tvrde da su preživjele pravu torturu na gostovanju Mersinu u ženskom Evrokupu što je donijelo pravi skandal.

Turkinje su prošle dalje zahvaljujući ubjedljivom trijumfu od 69:40!

Španjolke su prvi meč dobile 83:59, ali su se domaćini potrudili da maksimalno otežaju život rivalkama.

Prvo su bukvalno diskvalifikovali najbolju košarkašicu Gernike Belenu Aroho.

Kazali su joj da je pozitivna na kovid-19, poslali je u bolnicu da ponovi test, a onda joj tek nakon meča uručili rezultat da je negativna.

Tokom meča konstantno je tokom napada Gernike puštana glasna muzika i turska himna, a suđenje nije bilo nimalo objektivno.

„Na našem putu ka Adani imali smo zaustavljanje u Istanbulu gdje je ekipa i stručni štab uradila PCR testove na aerodromu i svi su testovi bili negativni. Međutim, kada smo stigli u Adanu oni su željeli ponovo da nas testiraju u mraku na vanjskim klupama, ali smo tražili da nas smjeste unutra. Oni su pronašli sobu koja nije bila dezinfekovana i administracija uopšte nije nosila maske. I najbolje za kraj sve Covid cjevčice za testiranje su već bile pripremljene sa našim imenima na njima. (Kada uzimate PCR te cjevčice moraju biti slučajno i na njima samo broj za razlikovanje).

Na dan utakmice dobili smo rezultate da je naša kapitenka Belen Aroho pozitivna i da nije dozvoljeno da igra ovu utakmicu. Ona je uradila test ponovo u bolnici u Mersinu i dok smo čekali rezultate bili smo na utakmici. Utakmicu ne želimo komentarisati, jer svako ko zna malo o košarci mogao je vidjeti šta se događa. Sada smo na večeri i pogodite kakvi su rezultati naše kapitenke? Negativni!“ napisala je košarkašica Gernike Melisa Brčaninović na Instagramu.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka