fbpx
Pratite nas

Miks

Slađa dobila stan od Nikšića: Ushićena sam, put do ovoga bio je dug i težak

Slađana Pejović riješila je stambeno pitanje – opština Nikšić poklonila je stan jednoj od naših najboljih atletičarki u prethodnih 20 godina.

Nikšićanka se zahvalila čelnim ljudima svog grada.

„Malo je reći da je mene i mog sina, kao i moju porodicu, do ushićenosti obradovala vijest da sam dobila stan od mog grada Nikšića, za vrhunske sportske uspjehe koje sam ostvarila tokom dvije decenije karijere. Želim da izrazim duboku zahvalnost gradskim ocima, predsjedniku opštine Nikšić, gospodinu Marku Kovačeviću, i predsjedniku skupštine opštine Nikšić, gospodinu Nemanji Vukoviću“, istakla je Slađana.

Naša atletičarka ističe da je praktično najbolje godine života dala ovom sportu.

„Put do ovog priznanja bio je dug i težak, pravi maratonski, često sa preponama i preprekama. U završnoj odluci učestvovali su čelnici ASCG, državni sekretari u MPNKS, kao i drugi dobri ljudi. Svu svoju mladost i najbolje godine svog života posvetila sam kraljici sportova i njenoj najtežoj disciplini. Časno sam predstavljala nikšićki i crnogorski sport, trudeći se da budem dobar i uzoran primer mlađim generacijama. Nije bilo lako održavati nivo forme i rezultatska očekivanja, pripremljeno u oskudnim uslovima i vremenu nenaklonjenom uspjesima i usamljenim pojedinostima bez „leđa“ i zaštite. Često sam razmišljala, da li trčim ili samo bježim… No, sav trud, odricanje, život i napori koje iziskuje atletika, kao i sam život, konačno su priznati i nagrađeni. Moj sin i ja smo zahvalni svima imenovanim i neimenovanim ljudima. Idemo dalje, u skladu sa Kubertenovim olimpijskim sloganom: „brže, više jače“! Hvala svima!“, poručila je naša maratonka.:

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Miks