Pratite nas

Košarka

U Porto Novom promovisan FIBA projekat „Njen svijet, njena pravila“

foto: KSCG

Predivno mjesto, smješteno u srcu Bokokotorskog zaliva, okruženo upadljivim planinama i Jadranskim morem – baš tu u Porto Novom održana je spektakularna promocija FIBA projekta „Njen svijet, njena pravila“, saopšteno je iz KSCG.

Košarka je bila u prvom planu u Herceg Novom, koji je bio domaćin 3×3 turnira za basketaše, ali je okupio i oko 300 košarkašica iz više crnogorskih klubova.

Promociji projekta, koji je okupio djevojčice iz Rožaja, Podgorice, Nikšića, Bara, Ulcinja i Herceg Novog, prisustvovali su Jelena Dubljević, predsjednica Košarkaškog saveza Crne Gore, Mirjana Sekulić, rukovodilac ovog projekta, kao i domaćin, Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi,Anđela Jakšić Stojanović, ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Naida Nišić, ministarka rada i socijalnog staranja, Vladimir Obradović, državni sekretar u ministartvu sporta i mladih, kao i Igor Vušurović, generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta.

  • Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo zahvaljujući sjajnim domaćinima uspjeli da ovo sprovedemo na tako divnom mjestu, u Porto Novom. Uspjeli smo da okupimo više generacija košarkašica iz cijele Crne Gore, kao kruna FIBA projekta „Her world, her rules“.

To je sjajna priča, koja ima za cilj širenje svijesti o značaju košarke, a nakon Nikšića, Cetinja, Bara, Rožaja, Podgorice i Ulcinja, ovog puta smo na ovom prelijepom mjestu da zajedno damo doprinos da se ženska košarka omasovi, da „oživimo“ neke stare centre i naravno da razvijemo neke nove – kazala je Jelena Dubljević.

Predsjednica Košarkaškog saveza istakla je zahvalnost svima za veliku pomoć, uvjerena da je ovo samo početak lijepe priče i da će ovo postati tradicija.

-Izuzetnu zahvalnost dugujemo Opštini Herceg Novi, koja je prepoznala značaj ovog događaja, ali i ministarstvu prosvete, od kojeg smo dobili maksimalnu podršku, tako da smo obišli brojne škole u Crnoj Gori, ali naravno posebna zahvalnost Porto Novom, bez kojeg ne bi imali ovaj spektakl, koji je istinski festival košarke. Drago mi je da sam vidjela brojne klinke, čije vrijeme na košarkaškom terenu dolazi, a njihova nasmijana lica nadam se da će nam svima biti motiv da ovaj događaj bude tradicionalan, pa se iskreno nadam da je ovo samo početak i da ćemo se na istom mjestu okupljati i širiti svijest o značaju košarke – naglasila je Dubljević.

Djevojčice uzrasta od 6 do 10 godina, imale su priliku da se nadmeću u raznim takmičenjima i igricama, a posebno oduševljenje za njih bilo je prisustvo članica ženske seniorske reprezentacije. Neke od njih imale su priliku da zajedno odigraju partiju basketa sa idolima, a naravno druženje i slikanje bilo je obavezno.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka