fbpx
Pratite nas

Intervju

Valerija Radmanović, fudbalski talenat: Djed je ponosan na mene

Valerija Radmanović je jedna od naših najtalentovanijih fudbalerki.

Ima 17 godina, kaže da je potpuno posvećena fudbalu, koji joj je i u genima – njen djed je Zoran Stojadinović, nekadašnji igrač OFK Beograda, Rapida iz Beča, Majorke, La Korunje… kasnije uspješan fudbalski agent.

“Prati moje igre, podržava me i ponosan je”, kaže Valerija.

Fudbal je počela da trenira sa osam godina, prije dvije godine je ušla u nacionalni tim, u kadetsku i omladinsku selekciju.

“Fudbal mi je mnogo donio, i uspjeha, i radosti, putovanja, a prije svega, najveći ponos – igranje u reprezentaciji. Zaista uživam, obožavam da treniram i igram, posvećena sam, a uživam i u društvu sa saigračicama. Sada imam san da obučem dres najboljeg tima, uradiću sve što je do mene da ga ispunim”, ističe Valerija.

Raduje je, kaže, što polako prestaju priče da je fudbal sport samo za dječake.

“Ne postoje muški i ženski sportovi. Na kraju, ako momci mogu da se, recimo, bave plesom, zašto ne bi djevojke mogle da igraju fudbal”, slikovito opisuje Valerija.

Trenutno je članica Danilovgrada, igrala je za Mladost iz Podgorice, a plan joj je da karijeru nastavi u inostranstvu.

“Moglo je da do toga dođe ovog ljeta, imala sam ponudu grčkog OFI-ja, ali sam u dogovoru sa agentom odlučila da ostanem. Ipak, imam 17 godina, biće vremena, na meni je da radim maksimalno i da se spremim za naredni korak”, ističe Valerija.

Ona se trenutno nalazi na zimskom kampu FSCG u Budvi, sa omladinskom selekcijom, čija je članica bila u posljednjem kvalifikacionom ciklusu, na turniru u BiH, koji nije imao srećan kraj – nakon dvije pobjede, Crna Gora je u odlučujućoj utakmici poražena od domaćina 1:0, a ispostavilo se da je samo zbog jednog gola ispustila prolaz u narednu fazu.

“Baš šteta, ali dale smo sve od sebe. I tako smo uvijek radile, tako ćemo raditi i ubuduće. Sjajno je što se često okupljamo i treniramo zajedno. Jesmo formirana selekcija, ali kroz zajedničke treninge sve više napredujemo i to se vidi”, ističe mlada fudbalerka, kojoj su uzori Zlatan Ibrahimović i Kristijano Ronaldo, zbog, kako kaže, stila igre i posvećenosti sportu.

“Uprkos godinama i još vrhunski igrači i treniraju možda i jače nego na početku i to je put koji treba da se slijedi“.

Ovaj tekst je dio projekta finansiranog kroz Fond za pluralizam Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Intervju