Pratite nas

Fudbal

VIDEO Afera poljubac: Da li ovaj snimak može da „spasi“ osramoćenog predsjednika

Predsjednik Španskog fudbalskog saveza Luis Rubijales poslao je snimak u sjedište FIFA, koji bi mogao da baci novo svjetlo na “zloglasni poljubac“ sa igračicom Dženi Ermoso tokom dodjele odličja nakon finala Svjetskog prvenstva.

Snimak, uz koji piše da je napravljen dva sata nakon finalne pobjede nad Engleskom, pokazuje fudbalere u autobusu nakon cerememonije i Ermoso kako stoji između sjedišta i smijući se razgovara sa igračicama.

„Kao Iker (Kasiljas) i Sara (Karbonero)“, govori Ermoso pokazujući dvostruku fotografiju, od kojih je na jednoj bivši golman Španije koji je 2010. nakon osvojenog Svjetskog prvenstva poljubio u usta novinarku koja je izvještavala, a s kojom je tada bio u sentimentalnoj vezi.

Upoređivanje čina 46-godišnjeg Luisa Rubijalesa s Kasiljasovim bio je prvi i komentar sportskih novina Marka objavljen u tom trenutku.

„Majko moja“, kaže. „Niste vidjele? „Preplavljen emocijama, dolazi i prima me ovako“, pokazuje 33-godišnja Ermoso gestikulirajući rukama.

Ermoso je u autobusu oko vrata imala medalju a u ruci bocu šampanjca.

Igračice u slavljeničkoj atmosferi uzvikuju „šampionke, šampionke!“, a onda i ,, poljubac, poljubac!“.

Jedna igračica pita čiji poljubac, a druga joj odgovara „Rubijev ka Dženi, kada su se poljubili“.

Igračice zatim viču „Presi, Presi!“, skraćeno od predsjednik.

Ermoso je prije ulaska u autobus, u svlačionici, takođe smijući se, rekla da joj se poljubac „nije svidio“, pokazao je drugi snimak objavljen prije deset dana.

Rubijales je usljed kritika javnosti i optužbi političara na vlasti za „seksualno nasilje“ tvrdio da je poljubac bio „spontan“ i „usuglašen“. To je ponovio pet dana kasnije na vanrednoj sjednici Španskog fudbalskog saveza na kojoj se očekivalo da će odstupiti.

Isti dan se oglasila Ermoso, prvo putem sindikata fudbalera i fudbalerki i zatražila Rubijalesovu ostavku, a onda i preko Twittera, poručivši da mu nije dala dopuštenje da je poljubi u usta. Navela je da je ona žrtva.

U petak su 23 igračice koje su osvojile Svjetsko prvenstvo, uključujući Ermoso, poručile da se neće vratiti u reprezentaciju dok je Rubijales na čelu saveza.

FIFA je zabranila Rubijalesu obavljanje dužnosti u fudbalu na 90 dana dok traje istražni disciplinski postupak.

Rubijales je poručio da će na sudu „braniti svoju nedužnost“.

U ponedjeljak je Španski fudbalski savez, sastavljen od 19 regionalnih saveza, zatražio od Rubijalesa da odmah odstupi s funkcije.

On se nalazi na godišnjem odmoru i nije se oglasio.

Slučaj je na predat španskom Sportskom administrativnom sudu (TAS), čijih sedmoro sudija nakon tužbe protiv Rubijalesa razmatra sve materijale.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal