Pratite nas

Košarka

Živković: Mislimo samo o Grčkoj, velika je stvar što smo opet na Eurobasketu

foto: FIBA

Plasman na Eurobasket velika je stvar za crnogorsku košarku, a reprezentativka Dragana Živković ističe da su djevojke motivisane da naprave dobar rezultat.

Naše djevojke doputovale su juče u Tel Aviv, gdje će igrati u grupnoj fazi.

„Sve je u znaku košarke. Glavna tema je Eurobasket i zaista imamo utisak da se sprema pravi spektakl. Ponosne smo što smo opet dio ovog takmičenja, jer je ovo velika stvar za Crnu Goru i našu košarku. Bez obzira što smo podmlađeni, što je većina igračica bez nekog posebnog iskustva, imamo veliki motiv i želju da se predstavimo u što boljem svjetlu. Vjerujem da možemo da napravimo podvig, jer je ovdje svaka pobjeda zaista velika stvar“, rekla je Dragana Živković, a prenosi Pobjeda.

Crna Gora će u grupnoj fazi prvenstva odmjeriti snage sa Grčkom, Španijom i Letonijom. Na otvaranju će sjutra od 11.15 rival biti Grkinje.

„Raspored je može se reći dobar, jer imamo Grčku na startu, a to je maksimalan fokus. Ipak, ne treba biti rigorozan i smatrati da nas poraz u toj utakmici odmah eliminiše. Imamo Španiju, koja je favorit, a onda Letoniju, za koju smatram da možemo da se nosimo s njom, jer su i oni doživjeli određene promjene u selekciji. U svakom slučaju, idemo korak po korak, a samo je prvi meč sada u mislima.Znamo dobro Grkinje, skautirali smo ih, imamo dosta video-materijala, slijedi još dan nekih taktičkih zamisli, a onda svaka od nas sa nestrpljenjem čeka početak Eurobasketa. Mislim da je motiv ovog tima poseban motiv“, zaključila je Dragana Živković.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka