Pratite nas

Fudbal

Život nekad piše i bajke: Rođena je bez lijeve ruke, ali je dočekala da zaigra za reprezentaciju

foto: Screenshot Youtube

Volja i želja za uspjehom doveli su Karson Piket do reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, iako je to vjerovatno samo mali broj ljudi očekivao od nje.

Naime, Karson je rođena bez lijeve ruke i podlaktice, ali je dočekala da sa 28 godina debituje u dresu nacionalnog tima.

Protiv Kolumbije u prijateljskoj utakmici, odigrala je svih 90 minuta.

„Moji roditelji imaju dvije ruke pa nisu mogli da me nauče da vežem cipele. Bilo je trenutaka kada sam plakala i nisam mogla da razumijem zašto mi se to dogodilo. Tako jednostavna stvar kao što je vezivanje cipela činila mi se nemogućom. Ali, ja sam to prevazišla. Danas sam ostvarila svoje snove“, rekla je Karson.

Selektor Vlatko Andonovski bio je ponosan na novu reprezentativku.

„Karson je prošle sedmice odradila sjajan posao na treningu. Emili Foks je trebala da odmori i mislili smo da će Karson biti dostojna zamjena za lijevog beka. Nismo pogriješili. Srečan sam što je odigrala na vrlo visokom nivou punih 90 minuta“, rekao je Andonovski.

Poslije nastupa za mlađe selekcije, Karson je dočekala i mjesto u najboljoj seniorskoj reprezentaciji, a upisala je i 100 mečeva u šampionatu SAD-a.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal