fbpx
Pratite nas

Fudbal

Znam da će doći moje vrijeme: Jelena Karličić prezadovoljna početkom u Bordou

Jelena Karličić: FOTO Girondines.com

Sezona 2021/22 bila je sezona velikih, ogromnih promjena u karijeri Jelene Karličić.

Naša talentovana fudbalerka ljetos se preselila iz Crne Gore, iz Breznice, u Norvešku, zemlju u kojoj je ženski fudbal tradicionalno popularan i razvijen sport.

Početkom 2022. iz drugoligaške Medkile stigla je na veliku scenu, pravo u Francusku, u elitni rang, u ekipu Bordoa.

Za djevojku od 19 godina bili su to koraci od sedam milja i na životnom i fudbalskom putu.

Kada podvuče crtu, veoma je zadovoljna prvim mjesecima u velikom klubu.

„Saigračice su me savršeno prihvatile od prvog dana. Ja sam se napokon navikla na Francusku. U početku je baš bilo teško, ali sad je sve onako kako sam znala da će da bude“, kaže Jelena Karličić za Sportfem.

Najmlađa u prvom timu Bordoa, upisala je i prve nastupe u najjačem evropskom nacionalnom takmičenju, u kome igra i aktuelni prvak Evrope, Lion.

Četiri meča u prvoj ligi, jedan od prvog minuta – za početak, apsolutno prihvatljivo i znak da u klubu vode računa o njenom napretku.

„U klubu su prezadovoljni sa mnom, a ja sam strpljiva. Čekam da dođe moje vrijeme i znam da će doći, vjerujem u to“, kaže Jelena.

Bordo je sezonu završio na šestom mjestu, naredne su planovi veći.

„Ligu smo priveli na najbolji mogući nacin, a sljedece sezone borićemo se za top tri, cilj nam je Liga šampiona. Ostajem u Bordou, moja velika želja je da sa ovim klubom igram u evropskom elitnom takmičenju“, ističe Jelena, koja je trenutno na odmoru u Crnoj Gori, a kod kuće će nastaviti da uči francuski jezik.

„Francuski jezik nisam još savladala, ali naučila sam dosta, što je i najbitnije. Učim i dalje, neću odustati dok ga potpuno ne naučim“.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Reklama

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal