Pratite nas

Miks

Podgorica domaćin Olimpijskog dana

U susret Olimpijskim igrama u Tokiju Crnogorski olimpijski komitet je osmislio više promotivnih aktivnosti koje imaju za cilj promociju naših olimpijaca, olimpijskih vrijednosti kao i pravljenje dobre navijačke atmosfere, saopšteno je iz COK-a.

Olimpizam teži životu koji se temelji na radosti.

„Rad na afirmaciji olimpizma i olimpijskih načela u Crnoj Gori se nastavlja u ovoj godini sa još većim motivom jer, kako stoji u Povelji MOK-a „Olimpizam je životna filozofija kojom se slave i sjedinjuju u uravnoteženu cjelinu kvaliteti tijela, volje i uma. Spajajući sport s kulturom i obrazovanjem, olimpizam teži stvaranju takvog načina života koji se temelji na radosti koja proizilazi iz napora, obrazovnoj vrijednosti dobrog primjera i poštovanju univerzalinih temeljnih etičkih načela“. Stoga je u srijedu planirana proslava Olimpijskog dana u Podgorici“, ističu iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Predstojeći događaj biće sjajna prilika za da se okupe djeca iz sportskih klubova u Podgorici.

„Događaj će biti održan na Stadionu malih sportova ispod Gorice. Predviđeno trajanje je od 17h do 20h sa zvaničnim otvaranjem ceremonije u 18h. Plan je da na događaju imamo smotru sporta, okupimo klubove djece iz Podgorice (košarka, rukomet, tenis, gimnastika, atletika), mini turnire i nagrađivanje. Kompletan događaj bi pratio i adekvatan sadržaj sa bine uz promociju sporta sa moderatorom, obilazak terena, edukativna pitanja i odgovori, razgovori sa gostima, sportistima i djecom. Na događaju je planirana i objava dobitnika u Likovnom konkursu koji je pokrenut prije dvije nedjelje na temu IGRAJ ZA SVOJ TIM –IGRAJ ZA SVOJU ŠKOLU. Takođe bi u jednom dijelu postojala i izložba pristiglih radova“, poručili su iz COK-a.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Miks