Pratite nas

Miks

Bez navijanja, zagrljaja, aplauza – stroga pravila za navijače u Tokiju

Prije nekoliko dana saopšteno je da će do 10.000 navijača moći da prisutvuje takmičenjima na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ali, atmosfera na borilištima biće pozorišna – prema pravilima koje je danas objavio Organizacioni komitet na tribinama neće biti dozvoljeno navijanje, aplaudiranje, zagrljaji – sve ono što čini navijačku strast. Zabranjen je i razgovor sa sportistima, fotografisanje, uzimanje autograma, kao i upotreba alkohola.

U Japanu strahuju od širenja zaraze koronavirusom tokom Igara, ulazak navijača iz inostranstva je zabranjen, a Japancima, koji budu imali ulaznice, preporučuje se i da se po izlasku iz dvorana i stadiona ne zadržavaju nigdje, već odmah da idu kući.

„Festivalska atmosfera mora da bude zanemarena, to je veliki izazov. Ljudi mogu da osjete radost u srcu, ali ne smiju da budu glasni, moraju da izbjegavaju bliske kontakte. Vidimo da se u Evropi stanje polako normalizuje, ali nažalost mi to ne smijemo da dozvolimo“, kazala je Seiko Hašimoto, predsjednica Organizacionog komiteta Tokio 2020.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Miks