Pratite nas

Borilački sportovi

Podgorica ponosna na šampionku Evrope

foto: podgorica.me

Naš grad je ponosan na mladu Podgoričanku, jedanaestogodišnju Mariju Nestorović, koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u tekvondou za pionire, poručila je predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović u razgovoru sa šampionkom i njenim trenerom Vladom Stanišićem.

Ovo je jako veliki uspjeh, koji nije samo Marijin, nego je i uspjeh Podgorice i cijele Crne Gore – ocijenila je predsjednica Skupštine.

Marija već sedam godina trenira tekvondo u klubu „S3“, a zlatna medalja koju je prije desetak dana osvojila u Beogradu već joj je osma po redu. Četiri godine uzastopno je proglašavana najboljom pionirkom Crne Gore u tekvondou, a na putu je da to priznanje osvoji i po peti put. Ona ističe da namjerava da nastavi da se posvećeno bavi ovim borilačkim sportom, a napominje da se već sada sprema za Balkansko prvenstvo koje počinje krajem novembra.

Uspješno se baveći tekvondoom, Marija ne zanemaruje ni školske obaveze, a u tome joj pomaže podrška koju joj daju nastavnici u Osnovnoj školi „Sutjeska“ gdje pohađa šesti razred.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Borilački sportovi