Pratite nas

Fudbal

Selektor Marić pred gostovanje autsajderu: Najteže su unaprijed dobijene utakmice…

foto: FSCG

Selektor crnogorskih fudbalerki Mirko Marić vjeruje da će djevojke koje vodi upisati nove bodove u kvalifikacijama za EURO 2025, ali pred duel sa autsajderom Andorom, u 4. kolu grupe C 3, upozorava da bi svako potcjenjivanje rivala moglo skupo da košta.

“Unaprijed dobijene utakmice su najteže”, kazao je Marić i podsjetio da je Crna Gora u Podgorici protiv Andore imala problema u prvom poluvremenu, prije nego što je u drugom pokazala koliko je bolja i na kraju slavila 6:1.

“Nismo toliko snažni da bismo olako ušli u utakmicu protiv bilo kog protivnika. Taj meč pod Goricom je pokazao šta može da se dogodi ako ne budemo na maksimumu od prvog minuta. Vodlili smo 2:0, a onda primili gol i zakomplikovali sve. Srećom, u nastavku smo pokazali drugo lice”.

Crna Gora je u petak protiv Grčke u gostima osvojila veliki bod (2:2) u derbiju grupe  i ostala na vrhu tabele.

U duelu sa Andorom, koja je bez bodova nakon tri runde, ima šansu da potvrdi dobar rezultat i rasplet borbe za prvo mjesto dočeka kao lider.

“Očekujem pobjedu, za koji bi trebalo da bude dovoljno da budemo mudri i da igramo kao tim. Ako tako bude, ne sumnjam da će rezultat doći. Cilj nam je da se nametnemo od početka, brzi gol bi otvorio put do pobjede, ali važno je i strpljenje. Očekujemo defanzivnu Andoru, a nije lako probiti odbranu u kojoj je često deset igračica. Zbog toga je važno i da ne uđemo u nervozu, ako ne iskoristimo neke šanse, jer će doći nova, ako zadržimo mirnoću”, naglasio je selektor.

Andora je u prošlom kolu izgubila od Farskih Ostrva 4:0, uz jedan detalj:

“Prva tri gola su postignuta iz prekida, iz igre su se branile i bile borbene. Prekidi bi mogli da budu naše važno oružje, jer imamo igračice koje mogu da budu dominantne u skoku”.

Meč Andora – Crna Gora igra se sjutra od 19 časova.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal