Pratite nas

Fudbal

Ivana Boričić – novi talas ženskog fudbala: Dres Crne Gore je bio moj san, sve je lakše kada imaš sjajne saigračice

Ivana Boričić na meču sa Andorom u Podgorici; foto: FSCG/Savo Prelević

Crnogorska ženska fudbalska selekcija je posljednjih godina u velikom rastu, sa izrazito pozitivnim bilansom u zvaničnim mečevima, sa iskusnim igračicama u sastavu, ali i novim snagama na terenu – jedna od onih pred kojima je budućnost jeste 19-godišnja Ivana Boričić.

Mlada fudbalerka je prošla sve mlađe timove, a ima sve veću ulogu i u seniorskom timu…

“Moj san je bio da zaigram za naš najbolji tim, da budem važan dio, da doprinesem na terenu. Ne postoji ljepši osjećaj i veća čast od toga i presrećna sam što sam doživjela taj osjećaj”, kaže Ivana.

Jedna je od najmlađih u selekciji, ali se ne osjeća tako…

“Tu su iskusnije djevojke, sjajne saigračice, koje su uz nas mlađe od početka. Ne odvajaju nas, ravnopravne smo članice tima. Uz njih je sve lakše”, ističe Ivana.

Crnogorska selekcija ulazi u posljednji dio priprema za finiš kvalifikacija za EURO 2025. U petak (17.45) je duel sa Farskim Ostrvima u gostima, pa 16. jula u Podgorici, na Trening kampu FSCG (19), meč sa Grčkom za prvo mjesto u grupi.

“Sa stavom da osvojimo prvo mjesto smo i ušle u kvalifikacije i sada smo blizu tog cilja. Naravno da vjerujem u tim i djevojke, zajedno možemo da ostvarimo ono što želimo”, kaže Ivana.

Biće, međutim, teško u Torshavnu, bez obzira što je naša selekcija pobijedila Farska Ostrva 5:1 u prvom dijelu takmičenja.

“Nije nam bilo lako kada smo im gostovale prošle godine, odlučio je jedan gol… Ta utakmica nam pokazuje da nas čeka težak meč i da moramo da damo 100 posto”, zaključila je Ivana.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal