Pratite nas

Fudbal

Grkinje slavile u Podgorici, ali i Crna Gora nastavlja borbu za EURO

Foto FSCG/Savo Prelević

Crnogorske fudbalerke poražene su od Grčke 3:2, u posljednjem kolu prve faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali će kao drugoplasirana ekipa igrati na startu baraža za odlazak na kontinentalni šampionat.

Već u šestom minutu gošće su najavile pobjedu. Poslije centaršuta Marije Mitku, glavom je šutirala Sofija Konguli, a loše reagovala naša golmanka Anastasija Krstović i lopta je završila u mreži.

Na drugi pogodak Grkinja čekalo se do 24. minuta. Moraitu je bila asistentkinja, a loptu je u naš gol poslala Anastasija Spiridonidu sa ivice kaznenog prostora.

Kada je u pitanju igra crnogorske reprezentacije u uvodnih 45 minuta, solidan pokušaj imala je Jasna Đoković, a nekoliko u najavi dobrih akcija nije završeno na pravi način.

Sve je riješeno u 62. minutu drugim pogotkom na meču Sofija Konguli, za nedostižnih 0:3.

Crna Gora je do kraja uspjela da ublaži poraz.

U završnici utakmice Misa Kuč izborila je penal, a Slađa Bulatović sa 11 metara smanjila na 1:3.

Nije ni to bilo sve – u sudijskoj nadoknadi Eleni Kalambuki je skrivila penal, udarila Medinu Dešić i dobila crveni karton, a ponovo je naša kapitenka bila sigurna iz najstrože kazne, ali nažalost nije bilo vremena da se izbjegne poraz.

Tako je Grčka završila takmičenje u grupi na prvom mjestu sa 16 bodova, dok je Crna Gora nakon drugog uzastopnog poraza ostala na 10.

Izabranice Mirka Marića kao jedna od tri najbolje drugoplasirane ekipe iz pet grupa takođe će nastaviti kvalifikacije ua EURO u prvoj rundi baraža.

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Fudbal