Pratite nas

Košarka

Kadetkinje upisale drugi poraz: Finska mnogo bolja u Miškolcu

Ženska kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 97:54 u okviru 2. kola D grupe na Evropskom prvenstvu u Miškolcu. Naše košarkašice, nakon poraza od Slovenije, poražene su i od Finske, koja je bila ubjedljiva, pa će u posljednjem kolu upravo protiv Slovenije igrati za prvo mjesto u grupi.

Crna Gora je na startu povela 4:3, Finska brzo preokrenula, a već u 8.minutu imala 16:8, da bio na kraju prve dionice bilo 19:9. Imala je naša reprezentacija dosta problema sa realizacijom, Finska je u prvih četiri minuta druge dionice stigla do +16 (27:11), a u 19.minutu nakon poena Pasanen i +20 (39:19).

Razlika u kvalitetu bila je evidentna, pa je u nastavku sve bilo stvar rutine, pa je Finska bez problema došla do ubjedljivog trijumfa.

U našoj selekciji samo su dvije igračice bile dvocifrene – Milena Vujović sa 15 i Maša Praščević sa 10, uz 6 skokova, 3 ukradene lotpe i 2 asistencije. U strijelce su se upisale još Marija Sekulović 9, uz 8 skokova, Vanja Kaluđerović 8, Nađa Dubljević 5, Mia Bajo 4, Milena Bijelović 2, Sara Šekularac 1.

Crna Gora će sjutra (20.30h) igrati protiv Belgije posljednji meč grupne faze. 

Klikni i komentariši

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Reklama
 

Ovo morate vidjeti

Više u Košarka